Cum poți avea luna chiar la tine acasă (P)

25 octombrie 2018
Postat de Mamă de Matei în Recomandari
0
Danonino

Nu este nici un fel de glumă. Luna, meteoriții, constelațiile, galaxia toată, toate se învârt în sufrageria noastră.  Dino este cel care a făcut să fie posibile toate acestea. Vă povestesc  imediat cum.

Știam de câteva zile despre noua campanie Pornește în aventura spațială cu Dino (campanie educațională interactivă)– însă am așteptat week-eundul ca să ne jucăm, să avem timp suficient pentru descoperit. Și a fost numai bine, căci duminică dimineață a fost foarte frig, vântul a bătut cu putere și nu a fost chip să putem rămâne în parc.

Așa că am făcut stânga împrejur și am intrat rapid în casă. La căldură fiind, deci relaxați și cu chef de joacă, am scanat cu Shazam ambalajul care învelește cele patru borcănașe de iaurt, nu înainte de a desface magnetul cu soare 🙂 (codul se găsește de asemenea și pe iaurturile de băut, disponibile deja în magazine).

Danonino

Despre Shazam știam că ajută doar cu identificarea melodiilor pe care nu le cunoaștem. Cu ocazia aceasta am aflat însă că poate scana și coduri sau poze :D.  Am poziționat bifa în dreptul codului de pe ambalaj și două secunde mai târziu, Dino astronautul ne saluta de pe ecranul telefonului.

Dino astronautul ne-a făcut un tur al spațiului cosmic. Ce veți vedea în filmulețul nostru este doar o mică parte și pe cuvânt că a fost chiar mai amuzant după ce am oprit filmarea. Ne-am putut juca în voie toți trei. 🙂

Am văzut luna, un asteroid, am aflat despre găurile negre că nu trebuie să te apropii vreodată dar și că steaua polară este cea care îi ghidează pe cei care călătoresc pe mare.

Matei a fost foarte încântat, într-adevăr. Însă toată joaca nu a durat mai mult de 15 minute, pentru că plimbatul mașinilor încă este activitatea lui preferată, iar mașinile se plângeau că sunt neplimbate și neparcate.  Dulce copilărie…

Așadar consider că este un mod distractiv de a învăța prin joacă, de a descoperi  cosmosul, Universul, despre a face primii pași în aflarea istoriei spațiului cosmic. Însă consider că se adresează copiilor cu vârste mai mari de 5-6 ani, care sunt deja interesați de astfel de topicuri și care au răbdare să asculte descrieri și povești.

Era să uit să vă povestesc despre cei 15 magneți care sunt de colecționat. Fiecare magnet conține informații despre un astru, sau un eveniment istoric, de exemplu trimiterea primei cățelușe în spațiu, Laica. Noutatea care vine cu această campanie este faptul că cei 15 magneți alcătuiesc împreună o hartă cosmică sub forma unui puzzle.   

Sunt patru realități virtuale prin care Dino ne face cunoștință cu cosmosul. Noi am descoperit două deja. Le veți vedea în filmulețul nostru, însă desigur că le puteți descoperi chiar voi înșiși. Tare mult îmi doresc să îmi povestiți despre reacțiile puștilor voștri din aventura lor spațială. 🙂

Acestea fiind zise, vă invit să ne urmăriți în cele ce urmează și vă urăm spor la joacă și râsete din plin.  Vă invit de asemenea să vizitați și pagina de facebook https://www.facebook.com/DanoninoRomania/ , Dino vă așteaptă  acolo cu și mai multe povești.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.