Crăciunul nu este (doar) despre Moș Crăciun

24 decembrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
1
Crăciunul nu este (doar) despre Moș Crăciun. Să nu uitați să le spuneți copiilor

Scriu rândurile în timp ce fursecurile se coc în cuptor. Fursecurile pe care le pregătim împreună pentru Moș Crăciun. Pentru că mi-aș dori ca peste timp și ani copilul meu să asocieze ideea de moș mai degrabă cu atmosfera de Crăciun decât cu o persoană anume.

Crăciunul nu este (doar) despre Moș Crăciun.

Însă este o idee bună de la care să pornim prin care să le explicăm copiilor despre ce este de fapt, Crăciunul.

Crăciunul nu este (doar) despre Moș Crăciun.
Crăciunul nu este (doar) despre Moș Crăciun

Crăciunul este despre cadouri, despre a dărui. Așa că îl implic în toate cumpărăturile pe care le facem. Oare asta i-ar plăcea lui mamaie? Oare ce l-ar bucura pe tataie? Apoi mergem și împărțim cadourile, tot împreună.

Crăciunul este despre a te bucura de bucuria celor care le dăruiești ceva din tine. Timpul tău, gândurile tale care se îndreaptă către ei, grija pe care le-o porți.

Crăciunul este despre iubire, despre Dumnezeu. Le putem vorbi copiilor despre dragostea pe care o avem unii față de alții. Că Dumnezeu există în dintre noi, trebuie doar să ne îndreptăm privirea către El.

Știu, este un subiect sensibil, cel al spiritualității. Sunt de acord cu ideea în care este de multe ori religia este doar o chestiune geografică, depinde de zona în care te naști. Însă până copilul poate citi și studia despre asta, astfel încât să ia o decizie, are nevoie de o direcție.

Avem nevoie să credem în magia Crăciunului. În Moș Crăciun care împarte, în Pruncul care se naște în fiecare an și se întoarce la noi, din iubire pentru oameni. Dumnezeu este speranță. Ne costă mai mult să nu credem într-un Dumnezeu, decât să nu credem în nimic.

Pentru că atunci când nimic nu ne mai ajută, atunci când totul pare pierdut, ne mai agățăm de speranță și de un Doamne-ajută! Și uneori, ajută.

Dumnezeu este în fiecare dintre noi, la fel cum fiecare dintre noi poate fi Moș Crăciun pentru cei din jur.

Și dacă vreodată copiii vor întreba de ce la ei vine Moș Crăciun cu mai multe daruri comparativ cu alți copii, să le spuneți așa: Vă aduce vouă mai mult ca să le oferiți voi celor care au primit mai puțin de la Moș Crăciun, de la viață.

Povestiți-le copiilor așa cum știți, și cum vă pricepeți. Vorbiți-le cu căldură, cu zâmbetul pe buze, despre iubirea de oameni și de noi înșine, despre iubirea de Dumnezeu și despre toate formele lui. Lăsați deoparte Dumnezeul punitiv și care cere socoteală, vor avea timp să învețe ei mai târziu și despre asta.

Seară de Ajun liniștită, înconjurați de cei iubiți.

Sursă foto copertă articol: Pinterest

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.