Crăciunul ne învață că nașterea unui copil reprezintă un nou început cu un potențial nesfârșit- mesajul reginei Elisabeta a IIa

26 decembrie 2021
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
1
Crăciunul ne învață că nașterea unui copil reprezintă un nou început cu un potențial nesfârșit

„Deși este un sezon cu multă fericire și bucurii pentru mulți, Crăciunul poate fi dificil pentru cei care au pierdut persoane iubite. Anul acesta, în mod deosebit, înțeleg de ce”.

Acesta este o parte din mesajul reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 95 de ani, mesaj transmis în direct cu ocazia sărbătorii Crăciunului.

Mi-a plăcut și voi reda o parte din el, mesajul original având o durată de nouă minute.

Sunt sigură că cineva pe undeva, va remarca faptul că sărbătoarea Crăciunului este o sărbătoare a copiilor. Este adevărat, însă această perspectivă reprezintă doar jumătate din poveste. Am putea spune mai degrabă că sărbătoarea Crăciunului se adresează copilului care se află în fiecare dintre noi.

Adulții, împovărați de griji, nu ajung întotdeauna să găsească și să vadă bucuria ce se află în lucrurile simple, așa cum copiii o fac atât de ușor.

În ceea ce mă privește pe mine și pe familia mea, deși anul acesta un râs familiar ne lipsește, vom sărbători Crăciunul cu bucurie, întrucât avem șansa să ne amintim și să vedem din nou minunea sezonului festiv prin ochii copiilor noștri mici, dintre care am fost încântați să primim în familie încă patru în acest an.

Copiii ne-au învățat o lecție- așa cum și povestea Crăciunului o face- că nașterea unui copil reprezintă un nou început cu un potențial nesfârșit.

Această simplitate a poveștii de Crăciun este cea care o face atât de atrăgătoare la nivel universal, o întâmplare simplă care a format punctul de plecare al vieții lui Iisus, un om a cărui învățătură s-a transmis din generație în generație și a fost piatra de temelie a credinței mele.

Nașterea Domnului a marcat un nou început, așa cum spune și colindul: Speranța și temerile tuturor anilor se întâlnesc în tine în această seară.

Sursă foto copertă articol: The Royal Family

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.