Copiii vor rămâne întotdeauna consecința iubirii. „Fram și Bumbic, cel cu două case”- Poveste terapeutică pentru copii

6 iunie 2022
Postat de Mamă de Matei în Recomandari
0
Fram și Bumbic, cel cu două case. Poveste terapeutică pentru copii

Nimeni nu se căsătorește cu gândul că la un moment dat va divorța. Asta este o certitudine.

Pe vremuri, nici nu se putea pronunța cuvântul divorț fără ca șira spinării să se zburlească. Vai, dar ce rușine! Așa ceva nu se poate

Și uite așa generații de copii au crescut în familii greu apăsate. Cu conflicte. Cu reproșuri. Cu durere.

Sunt de acord să reparăm, acolo unde se poate. Sunt genul care repară înainte să arunce, care muncește un pic mai mult, unde ar putea da roade. Însă de cele mai multe ori, separarea este cea mai sănătoasă decizie. Inclusiv pentru copii, inclusiv pentru adulti.

Dar chiar și dacă divorțul este decizia sănătoasă, asta nu înseamnă că este mai puțin dureroasa pentru familie, pentru copii. Asta este iarăși o certitudine.

Cristina Buja, psiholog și mamă de David, a scris o minunată poveste terapeutică pentru copiii ai căror părinți experimentează procesul divorțului. Este recomandată copiilor, și ar fi excelent să fie citită împreună cu părinții. Cartea cuprinde de asemenea pagini întregi dedicate doar părinților, cu ghidaj și îndrumări.

Cristina are experiență vastă ca psiholog clinician și psihoterapeut și a terminat recent formarea în Psihoterapia Integrativa a Traumei, aceeași pe care o urmez eu și eu în prezent.

Fram și Bumbic, cel cu două case. Poveste terapeutică pentru copii.

Cartea se găsește la editura Lumea lui Fram și poate fi comandată de aici, la un preț special de 32,50 lei și este una dintre cele mai bune cărți care abordează tema separării părinților. Iată și un rezumat al poveștii:

Fram, ursul polar, are un prieten pe măsură: Bumbic. Bumbic este un pui de leu vorbăreț și jucăuș care locuiește în două case. ”De ce?” Întreabă curios Fram. De aici începe un dialog deschis și fascinant despre emoții profunde și situații de viață poate mai puțin obișnuite, cum ar fi divorțul.

Povestea lui Bumbic este o poveste despre neașteptat, furie, tristețe, răzvrătire, dor, neputință .. dar și cu detalii amuzante care vor face copiii să râdă cu tot sufletul. Treptat devine o poveste despre acceptare și despre modul în care Bumbic și-a găsit echilibrul între două case, două camere, două paturi, mai multe perechi de șosete, două seturi de reguli și două stiluri de viață.

Lansarea de carte Fram și Bumbic, cel cu două case va avea loc mâine, 07.06.2022, online, la ora 17. Cristina va ține de asemenea un webminar. Va fi o discuție live despre cum îi ajutăm pe copii în contextul separării părinților. Acesta este linkul de acces.

Pe ultima copertă a cărții, veți găsi și câteva cuvinte ale mele, scrise cu toată mândria și onoarea de a fi atât de aproape de numele autoarei. Cumpărați cartea ori povestiți mai departe despre ea. Este un instrument excelent pentru părinții care traversează un proces de separare.

Fram și Bumbic, cel cu două case. Poveste terapeutică pentru copii
Fram și Bumbic, cel cu două case. Poveste terapeutică pentru copii

Felicitări, Cristina! Este o carte tare frumoasă și folositoare! Să mai faci!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.