Cel mai sexy bărbat din lume este tatăl copilului meu

7 iunie 2016
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
4

Pe vremurile pe când eram doar  tu și eu, mă cucereai cu flori, cu plimbări lungi sub clar de lună, cu planuri de viitor ori cu cine romatince,acasă, la lumina lumânării. Acum lucrurile s-au schimbat puțin. Nu mai știm cât timp a trecut de când am ieșit ultima oară singuri în oraș, când am mâncat amândoi la masă,în același timp iar legat de planurile de viitor, ei bine… Este suficient că am reușit să trecem cu bine și peste ziua de astăzi.  Un duș și un somn liniștit, este cel mai bun plan.

Un tată implicat în creșterea copiilor ar trebui să fie o normalitate și nu ceva de vis. Aud tot mai multe femei, că după ce devin mame, se simt cumva abandonate, că soții lor se schimbă, că se simt singure într-o relație care nu mai este ce a fost. Cei mai mulți se sperie sau se simt copleșiți, și de multe ori, ea este cea care înfruntă tot ceea ce este nou și greu, de una singură. Însă nu este și cazul tău. Ne-am jurat credință unul altuia și că împreună vom trece prin toate, prin bune și grele. Acum este momentul să ne îndeplinim promisiunile. Nu este ușor, dar cu siguranță merită orice efort.

În vremurile de azi mă cucerești cu fiecare scutec pe care îl schimbi, cu baia pe care i-o faci seara celui mic, cu „mai dormi o jumătate de oră, mă descurc eu cumva” ori atunci când rămâi acasă cu bebe iar eu mă bucur de compania fetelor, la o cafea, în oraș. Nici nu ai idee cât de mult înseamnă pentru mine aceste gesturi care din afară, pentru alții pot părea mărunte, însă noi doi știm cât sunt de importante pentru echilibrul nostru. Pentru mine, și cred că pentru orice femeie, contează enorm să știe că se poate baza oricând pe soțul ei, indiferent de situație. Să știe că există oricând  o barcă de salvare în vreme de furtună.

Număr minutele atunci când știu că se apropie ora să ajungi acasă. Pentru că în sfârșit am cu cine să împart frustrarea sau neputința din timpul episoadelor de tantrum sau ale crizelor de colici, dar și bucuria primilor pași, a primului „mama”, sau a victoriei că în sfârșit, cel mic a mâncat legumele.

Poate că nu ai privirea lui Jon Snow, nici pătrățele pe abdomen  (stai,că ai, dar sunt de ciocolată :D), nici părul lui Johny Depp ori karisma lui George Clooney, dar când te privesc în timp ce te joci cu copilul nostru, pentru mine ești cel mai sexy bărbat din lume. Devotamentul tău față de familie, bate o mie de atuuri fizice posibile. Pentru că vine o vreme când valorile ți se redefinesc. Nu există un tablou mai frumos decât acela  în care o mogâldeață țopăie fericită în jurul nostru, o bucățică ruptă  din mine cu ochii și zambetul tău.

Un copil crește cu iubire, însă crește și mai frumos atunci când crește și cu iubirea dintre părinții săi.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.