Ce poate fi mai bun decât un coș de rufe gol? (P)

6 septembrie 2019
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
0

Este ora nouă. Razele soarelui îmi bat ușor în fereastră. Trezește-te, îmi spun, este sâmbătă azi, te așteaptă o zi minunată. Ah, da, e sâmbătă azi, ce bucurie!

Cobor din pat și plutesc până la baie unde pornesc apa și mă afund în cadă. Apa mă acoperă, spuma albă și pufoasă îmi mângâie pielea… Apoi simt simt cum mă înghiontește ceva în coaste. Dar ce să fie? Mai primesc o lovitură în cap. Stai, ce? Mă dezmeticesc mai bine și deschid ochii. A fost doar un vis frumos.

Iată-mă de fapt în pat, încă nu s-a luminat de-a binelea iar puștiul ăsta iar a evadat din patul lui și a campat în patul nostru. Nici nu l-aș simți, dacă nu ar dormi atât de rău. Cară palme și picioare mai ceva ca un karate kid. Este fenomenal. Dar uite cât de dulce e când doarme… Îmi vine să-l acopăr cu săruturi… Dar mai bine cobor din pat, până nu mă trezesc cu un pumn în ochi. Nu râdeți, s-a mai întâmplat. 😐

Oricum, trebuie să pregătesc micul dejun, în curând va începe agitația de cu toate diminețile.  Până fac baie, până pregătesc pe toată lumea, acuș trece timpul. Prefer să le fac pe toate cât restul casei încă doarme.

Cu privirea încă împâienjenită de somn, aprind lumina în baie. Dau de figura mea în oglindă și nu pot să spun decât: Femeie, trebuie să dormi mai mult!

Îmi mut privirea spre coșul de rufe, care este iarăși plin. Pe bune acum, uneori chiar îmi pun niște întrebări despre casa mea. Locuiesc mai multe persoane aici și eu încă nu am aflat încă? Ne-am apucat cumva de o afacere de familie și spălăm și rufele vecinilor? Căci nici nu clipesc bine, iar coșul este iarăși doldora. Așa că încarc o mașină de rufe, care vor fi gata curate și numai bune de întins până vom ieși toți din casă, fiecare spre ziua lui.

Să ai un coș de rufe complet gol sunt cele mai bune cinci secunde ale săptămânii, nu-i așa? Iată o modalitate bună de a începe ziua. 😊

Iar acum, că v-am atras atenția, aș vrea să vă întreb: știți ce este mai tare decât un coș de rufe gol? Un mediu protejat, cu din ce în ce mai puțin plastic și mizerii, care îl sufocă.

Vedem cu toții ce nenorociri se întâmplă zilele acestea. Ard păduri, apele sunt pline de pet-uri, sticle, amblaje, urme ale oamenilor. Ce putem face noi? Păi în primul rând ne putem orienta spre ambalaje și produse bio-degradabile, adică cele care descompun rapid și care nu rămân o mie de ani în pământ.

Eu folosesc de prin vară detergenții de la Seventh Generation. Am avut suficient timp până acum ca să îi testez și să vin cu un feedback pertinent.

În primul rând m-a atras și mi-a plăcut ideea numelui. Numele brandului Seventh Generation reprezintă promisiunea că fiecare decizie, fiecare produs vor fi luate și realizate cu cea mai mare atenție asupra impactului care va influența bunăstarea următoarelor 7 generații.

Apoi detergenții sunt foarte prietenoși cu mediul deoarece până la 97% din ingrediente sunt pe bază de plante iar ambalajele sunt fabricate din 99% plastic reciclat si sunt 100% reciclabile. Produsele nu conțin parfumuri și nici înălbitori sintetici, COV (compuși organici volatili) ori coloranți. Sunt prietenoase și cu pielea delicată a bebelușilor, au un miros foarte discret aproape spre deloc, iar eu sunt mulțumită de cum sunt spalate rufele.

Am folosit toată gama, de la detergenți de rufe până la detergenți de vase cât si pentru suprafete multiple, cum ar fi geamurile, baia sau bucataria. Le voi folosi în continuare pentru că am ajuns să le iubesc și trebuie să recunosc că în mare parte, datorită conceptului de reciclare și de enviroment-frienldy. Mai multe despre ei găsiți pe site sau pe pagina lor de Facebook Seventh Generation România.

Ce mi-aș dori eu să se mai întâmple, ca să ajutăm și mai mult la protejarea mediului înconjurător este să existe dinspensere (dozatoare) în supermarketuri, măcar în cele mari, pentru detergenți, pentru șampon, pentru produse de demachiere, pentru săpun lichid și gel de duș, pentru ulei de gătit șamd,. Cred că ar fi un pas uriaș pentru noi. Probabil că se lucrează deja la asta, de multe ori m-am întrebat de ce nu avem încă așa ceva, dar poate că sunt niște norme și cerințe de igienă la care trebuie să se adapteze producătorii. Eu le aștept totuși cât mai curând.

Ps. Ingredientele detergentului pentru diferite suprafete sunt safe( adica cel sub forma de puf-puf, care cred ca este preferatul oricarui copil :D) , deci am acum pot să accept orice ajutor la treburile casei. Mai ales că asistența insistă să mi se alăture și să dea o mână de ajutor 😀Cel mai bun ajutor 😊

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.