Ce fac dacă mă pierd?

6 noiembrie 2021
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Ce fac dacă mă pierd? Scurt ghid pentru copii și părinți

Cred că printre cele mai temeri ale părinților este să nu (se) piardă copilul de ei. Și eu am această teamă, deci mno, nimic nou până aici.

Am tot încercat jocuri care să îl ajute să învețe adresa, cum ar fi taxiul. Nu își știe bine de tot adresa, dar ceva, ceva tot leagă el acolo.Am cumpărat o carte, ce se numește fix așa, Ce fac dacă mă pierd? Este o carte pe placul lui, am citit-o de câteva ori bune. Și m-a ajutat și pe mine, să îmi pun gândurile în ordine. O să vă las pașii, sunt ușor de reținut, și ușor de aplicat.

Dacă mă pierd vreodată:
  1. Rămân unde mă aflu. Mama și tata vor veni să mă caute. Așa mă vor găsi mai ușor. (Dacă am stabilit un loc de întâlnire, mă îndrept într-acolo. Locul de întâlnire trebuie să fie ușor de găsit și de identificat.)
  2. Rog pe cineva să dea un telefon mamei sau tatălui meu. Am numărul la mine. (Cel mai important este ca pe acesta să nu îl pierd.)
  3. Dacă nu reușesc să îi găsesc așa, rog pe cineva să sune la poliție.
  4. Nu mă duc cu nicio persoană străină pentru a da telefon.
  5. Dacă nu găsesc nicio persoană pe care să o rog să dea telefon, atunci mă duc într-un loc unde oricine mă poate vedea. De pildă într-un magazin. Dacă există în apropriere însemnele unui loc pentru situații de urgență, mă duc acolo.
  6. Nu intru în panică. Pentru că, dacă sunt calm și liniștit, pot să gândesc mai bine.

Cartea este cumpărată de la Editura Univers și am văzut că zilele astea costă în jur de 17 lei. Eu vă las și o poză cu indicațiile pentru părinți, sunt foarte folositoare.

Am citit cartea de câteva ori, și de fiecare dată la final, am recapitulat pașii. Ajută mult să le citiți toată povestea care este ușor de urmărit. Dar până atunci, sper să vă fie de folos acest articol.

Ce fac dacă mă pierd? Scurt ghid pentru copii și părinți
Ce fac dacă mă pierd? Scurt ghid pentru copii și părinți

Sursă foto copertă articol: Markus Spiske on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.