Ce bine că le-am rezolvat pe toate. Mai aveam doar nemultumirea asta cu căsătoria dintre soți

24 septembrie 2018
Postat de Mamă de Matei în Fără categorie
0
refrendum

Eu nu prea știu politică. Nu mă pricep la jocurile astea de se întâmplă în spatele deciziilor guvernanților. Dar scopul unor mișcări politice este atât de evident, încât nu trebuie să fii mare cunoscător ca să realizezi că e mai mult decât ceea ce se vede la suprafață.

De dimineață am urmărit un documentar în care se vorbea despre OZN-uri, despre existența lor, despre cum toate țările din lume fac de vreo 80 de ani experimente pe nave prăbușite și cum ele stau de fapt la baza evoluției noastre tehnologice. Interesant mi s-a părut discuția despre cum de fapt Războiul Rece a fost o distragere de la evenimentele legate de OZN-uri. De fapt, a fost o paradă, o înțelegere între URSS și USA și nicidecum un război, în condițiile în care cele două mari puteri aveau un satelit în comun și o bază militară la Polul Nord. Și cum armele nucleare ce se proconiza că vor fi gata în 5 ani, au fost realizate în 18 luni. Era mult mai convenabil pentru marile puteri să direcționeze atenția populației asupra bombelor nucleare, stfel încât lumea să nu îi despre aparițiile neidentificate și scopul pentru care totul este ținut secret. Am ținut să fac un intro pentru ceea ce urmează:

Subiectul zilei: De ce ne macină pe noi cine cu cine își petrece noaptea în pat? În ce fel și pe cine iubește?

Răspuns: Așa ne place nouă, atunci când avem probleme  de nu le mai putem gestiona, ne luăm o pungă de semințe și aruncăm cojile în curtea altora, pe care noi îi considerăm mai prejos de noi, deși totul nu este decât o prejudecată. (Asta e cu tooootul altă discuție)

De ce nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord să construim o catedrală de zeci de milioane de euro? Cred că am fi scutit câteva zeci bune de milioane de euro, ce le puteam folosi în alte scopuri. De ce nu se uită nimeni în orfelinatele și casele de copii, unii băiețeii sunt violați de băieții mai mari sau care chiar mai rău, se supun, pentru a beneficia de protecție?

Femei care au curaj să se rupă de soții violenți, sunt omorâte în bătaie pe stradă, de către foștii soți, iar aceaștia sunt amendați de poliție doar pentru deranjarea ordinii publice. Un caz recent petrecut la Brăila a readus în atenție această mare lacună în procedura corectă ce se impune în aceste situații. Mame împușcate în plină zi la locul de muncă, mame omorâte de față cu copiii, în unitățile de învățământ. Dacă am direcționa toți banii folosiți până acum pe referendumuri inutile și donații scandaloase, câte centre s-ar putea construi? Câte mame ar putea începe o  viață nouă cu o susținere financiară pentru un an, să spunem?

Nu avem suficiente creșe și grădinițe pentru copii. Eu am refuzat să îmi asigur locul cu bani și am fost repartizată la o altă grădiniță. Părinții sunt disperați pentru că riscă să rămână pe dinafară, că nu vor avea unde să își lase copilul pe timpul zilei, și sunt dispuși să plătească oricât. Câte centre s-ar fi putut construi cu 35 de milioane de euro, de exemplu, atât cât costă acest referendum?

Să nu mă înțelegeți greșit. Toată lumea are dreptul la o opinie, suntem o țară liberă. Însă nu înțeleg de ce nu reușim să rezolvăm treburi mai importante decât aceasta. De ce este nevoie de astfel de mărunțișuri ca să ne simțim mai importanți? Iată ce lucruri mărețe facem noi, în timp ce oamenii și copiii mor în spitale pentru că nu au minimul necesar, în timp ce ne călcăm în picioare pentru o fasole gratis( atât de săraci suntem), în timp ce mamele și copiii lor mor bătuți de soți și tați violenți. O să fim mai liniștiți după referendumul acesta? Vom dormi mai bine noaptea? Și mai sătui? Și mai împliniți?

Ps. Nu am nimic împotriva catedralei. Să fie. Însă în același timp aștept astfel de donații și către spitale, școli ( cele de la sate unde copiii merg la toaletă în spatele curții, uneori se mai întâmplă și accidente). Aștept….

Ps2. Un scurt rezumat al situației actuale:

1 copil din 11 se culca flamand
40% dintre elevii romani, sunt analfabeti functional
300 mii de copii nu merg la scoala
9 romani pleaca din Romania in fiecare ora ( nu in concediu)
Peste 3 milioane de romani s-au stabilit peste hotare in ultimii 10 ani

Deci chiar nu avem asupra a ce să ne îndreptăm resursele și energia?

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.