Ca să o iubim pe Kate, nu trebuie să nu ne placă Meghan

20 septembrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
1
Ca să o iubim pe Kate, nu trebuie să nu ne placă Meghan

De la anunțul decesului Reginei până azi am dat peste o mulțime de filmulețe scurte cu Kate+William și Meghan+Harry. În care Megan este comparată cu Kate. În care Kate știe ce are de făcut, conform protocolului regal, în timp ce Meghan e pe lângă.

Și nu doar că Meghan e pe lângă, dar este chiar și rău intenționată. Cum s-ar spune, le face dinadins.

Clipuri în care Kate așteaptă ca mai întâi soțul ei să fie primul cel care strânge mâna invitaților sau a gazdelor. În care soția așteaptă ca mai întâi soțul să salute mulțimea, și apoi soția. Și clipuri în care Meghan (pare că-așa interpretează unii) este mustrată ba de regele Charles, ba de Harry, ba de alte personaje regale, pentru că nu respectă protocoalele regale.

Chiar ieri am văzut un video în care o doamnă se întreaptă către Megan și vrea să facă o reverență ducesei. Meghan nu o lasă, și îi sare într-o îmbrățișare. Internetul a luat foc.

O iubim pe Kate, nu contestă nimeni asta. Dar putem să ne arătăm prețuirea față de Kate fără să o discredităm pe Meghan.

Am publicat ieri un articol, un mesaj de mulțumire către educatori, care aproape că ne cresc copiii. Au apărut comentarii de genul, da dar și îngrijitorii fac lucruri bune, poate chiar mai mult!

Mesajul de mulțumire către educatori a venit în replică la un articol în care povesteam despre o educatoare care a plesnit un copil. Și atunci au apărut comentarii de genul: Da, normal, vorbiți doar de rău! Dar despre educatorii dedicați, nu scrie nimeni!

Cred că v-ați prins deja că nu este un articol doar despre figurile roiale. Nu este doar despre Kate și Meghan. Este despre fiecare dintre noi. Este despre a putea prețui un mesaj frumos, o persoană care ne inspiră, fără să le punem în antiteză cu altceva.

De cele mai multe ori, un lucru este fix ceea ce este. Am putea oare să îl luăm ca atare, fără să îl descoasem și să îl recoasem? Am putea să citim un mesaj până la capăt înainte să îl comentăm? Am putea să fim mai atenți la noi înșine înainte de a-i judeca pe ceilalți?

Mie personal, îmi place și de Kate și de Meghan. Fiecare are propriile calități și propriul drum. Iar ce se petrece în interiorul familiei lor, nu știu de ce m-ar preocupa pe mine. Sau pe alții.

Sursă foto copertă articol: Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.