Bucurați-vă de copiii voștri. Acum, nu altădată

11 martie 2018
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
3
parenting

Suntem obosiți și stresați. Nu mai avem răbdare. Muncim mai mult de opt ore pe zi. Spatele ne urlă, mușchii ne sunt atât de încordați încât îi auzim cum plesnesc. Ne îngrijorează ziua de mâine, ne frământăm despre cum vom plăti rate, despre cum vom face să ne ajungem până la salariu. Să le oferim copiilor hrană diversificată, școli bune și tot suportul pentru un viitor sigur și bun. Și în toată vâltoarea asta, uităm ce este cel mai important: să ne bucurăm de ei, acum.

Așadar, cum ar fi să nu îi mai certăm pentru că adorm cu 10 minute mai târziu sau fix atunci când vrem noi? Va veni și ziua în care va fi liniște, și s-ar putea ca liniștea să fie înspăimântătoare…

Bucuraţi-vă când dimineaţa spălați dințisori micuți de lapte. Curând vor crește mari, vor fi independenți iar dimineața nu va mai găsi baia plină de toată familia, cu râsete și chicoteli.

Bucurați-vă de mânuțele lor mici care vă mângâie fața, de mirosul lor de liniște și pace. Timpul nu iartă pe nimeni și cât ai clipi din ochi, din locul bebelușului vă va zâmbi un băiețel…

Bucuraţi-vă când hainele din dulap sunt rearanjate la fiecare două zile. Bucurați-vă de jucăriile care vă ocupă sufrageria. Va veni ziua în care va fi ordine exemplară în casă, dar oare va mai fi la fel de veselă și plină de viață?

Bucuraţi-vă când pruncii vă scotocesc prin genţi şi  plase atunci când ajungeți acasă și nu uitați că ei se bucura la orice. Un iaurt sau o banană, nu au nevoie de cele mai sofisticate dulciuri. Într-o zi, când veţi deschide uşa casei venind încărcaţi de la piaţă, nici o mânuță curioasă și nici un năsuc năzdrăvan, nu vor mai face inventarul cumpărăturilor.

Bucuraţi-vă acum … Într-o zi veți da tot ce aveţi mai scump, numai să trăiţi macar o clipă ”stresul de altădată”, când copiii vă umpleau casa şi sufletul de viață.

Bucuraţi-vă că sunteți părinți. Astăzi. Alergăm să le îndeplinim nevoile fizice, să le oferim confort material, lăsând pe altădată conectarea și apropierea de copiii noștri. Timpul este singurul lucru pe care nu îl putem recupera, așadar altădată s-ar putea să nu se mai întâmple niciodată.

Nu este un articol care să tragă de mânecă pe cineva. Este doar un reminder pentru noi toți, mai ales pentru mine.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.