Atunci când tehnologia chiar este de ajutor (P)

18 septembrie 2017
Postat de Mamă de Matei în Recomandari
0
Atunci când tehnologia chiar este de ajutor

Oricine este părinte știe și a simțit de multe ori pe propria piele că nu este ușor să fii părinte. Se întâmplă aproape inevitabil să te uiți în stânga și în dreapta, și să vezi cum un copil de aceeași vârstă cu al tău se dezvoltă altfel, într-un ritm mai alert, sau din contră, mult mai lent. Sigur că fiecare copil are ritmul lui, însă de unde știm care sunt reperele sănătoase pentru el? Păi, desigur, mergem la doctor. Și uite cam așa ajung la povestea noastră, pe care o voi desfășura  în rândurile ce urmează.

Griji de părinte

Matei are 2 ani și  2 luni, cântărește 10 kg și încă nu a ajuns să măsoare 80 de cm. Conform graficelor de vârstă este sub standarde. Am discutat deja cu pediatrul nostru această situație, dar am hotărât că este devreme să ne îngrijorăm, mai ales după ce a studiat și istoricul genetic al familiei. Tatăl lui Matei a urmat același tipar: minion când era mic, iar la pubertate s-a dezvoltat dintr-o dată.

Însă, pentru liniștea noastră, dar și pentru o viitoare utilitate pentru eventuale analize suplimentare ce ar urma să le facem în jurul vârstei de trei ani, trebuie să ne notăm măcar o dată la trei luni cât ia în greutate și în înălțime. Practic va fi necesar un istoric al evoluției sale în ultimele douăsprezece luni. Prin urmare, momentan doar îl monitorizăm, el fiind oricum un copil vioi, care nu stă locului o clipă. ( Cred și eu nu ia prea mult în greutate, la cât aleargă… :D)

Și pentru că tot suntem în era tehnologiei, ce ar fi putut să ne fie mai de ajutor, dacă nu o sfântă aplicație pe mobil? 🙂

Philips Avent a lansat Aplicația uGrow baby development tracker pentru monitorizarea bebelușului. Mai exact, încă de la naștere se pot înregistra datele bebelușului, greutatea, înălțimea, ( ceea ce este foarte folositor pentru noi în momentul de față),  dar se se pot monitoriza și tiparele de hrănire și de somn ale bebelușului și se pot folosi a crea rutine.

Sfaturi venite de la specialiști

Mai mult, aplicația poate fi folosită încă din timpul sarcinii ca suport de studiu și de informare întrucât aceasta vine cu o bază de articole create de specialiști care ajută viitoarele și proaspetele mămici să înțeleagă ce se întâmplă în fiecare moment și ce va urma. Sfaturile specializate au fost concepute utlizând standardele OMS iar din echipa de specialiști fac parte: Dr. Renée Otte-psiholog specialiat în psihologia dezvoltării, Lili-Marjan Boelens-Brockhuis-specializat în alăptare, Elly Zwartkruls-pelgrim-specialist în programul somnului, Dr Pearl Vyas-medic și consultant certificat în materie de lactație.

În prezent aplicația este dedicată în special femeilor însărcinate și bebelușilor cu vârste cuprinse între 0-6 luni, dar poate fi folosită și pentru copiii mai mari, cum este și cazul nostru. Pentru că se pot înscrie și evenimentele importante ( primul dințișor, primul mama), aș putea asemăna aplicația uGrow  cu un jurnal unic și ușor de utilizat. În acest caz, unii părinți se pot îngrijora cu privire la confidențialitatea datelor despre cei mici, însă Philips ne asigură că utilizează  o serie de tehnologii de securitate și proceduri orgaziționale pentru a ajuta la protejarea datelor personale. Cum ar fi implementarea unor comenzi de acces, utilizarea firewall-ului, securizarea și criptarea anumitor tipuri de date, precum și a informațiilor importante.

Aplicația poate fi descărcată de pe App Store sau Magazinul Google Play iar ca cerințe tehnice este compatibilă cu telefoanele Iphone de la Apple (versiunea 5 și versiunile superioare), care rulează IOS versiunea 8.1 și versiuni superioare și cu telefoanele Android care rulează Android 4.4 și versiuni superioare.

Cât de drăguțe pot fiiiiiiii? <3

Consider că aplicația uGrow chiar poate fi de folos atunci când ai nevoie de o informație și mai degrabă preferi să o culegi dintr-o bază de date bine documentată și avizată, decât de pe un forum de mămici, spre exemplu. Și apoi, să nu uităm că este un instrument de monitorizare, un ajutor , o agendă, un jurnal digital și nu neapărat un etalon în standarde căruia trebuie se ne potrivim. Fiecare copil crește diferit pentru că are în spate un istoric diferit în comparație cu oricare alt copil de seama lui.

Si la final, o captura din aplicatia noastra. Matei pe cand avea 6 luni. <3.

 Aplicația uGrow baby development tracker pentru monitorizarea bebelușului.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.