Zi de duminică. Întrucât nu mai suntem fani ai mall-ului și a aglomerației de acolo, azi am dat o tură prin parc după ce s-au trezit băieții. Pe drum, am trecut pe lângă un fast food cu miros îmbietor, ce aproape că îmi fura soțul de lângă mine.:))) L-am „salvat” la timp să nu intre în restaurant, promițându-i că îi voi pregăti acasă, același tip de mâncare, mult mai gustoasă, dar și muuuuult mai sănătoasă. Rezultatul a fost pe măsura așteptărilor, singurul „dezavantaj”fiind acela că de azi înainte, îl voi pregăti destul de des :))). Rețeta, mai jos. 🙂
Ingrediente:
750g de aripi de pui ( eu am folosit de la Morandi, este o fermă din Vaslui, care hrănește natural păsările, la sol. Carnea într-adevăr este gălbuie, are consistența și gustul puiului de țară. Deci poate fi consumată si de copii.)
fulgi de porumb
3 ouă
făină
sare,piper, boia după gust
Se spală aripile și se secționează partea mare și cea intermediară. Se codimentează după gust. Pentru crusta aurie, carnea se tăvălește prin făină, oul bătut cu sare, apoi prin fulgii de porumb pisați. ( eu am adunat fulgii într-o pungă, și i-am apăsat ușor cu ciocanul de șnițele.Se sfărâmă foarte ușor. Recomandarea mea este să îi pisați destul de bine, să nu rămână fulgi foarte mari. Aceștia se vor arde foarte repede la prăjit.)
Se prăjesc în baie de ulei la foc mediu spre mic ( să se pătrundă bine carnea), ori se pot coace pe hârtie de copt, în cuptor, caz în care, bucățile de carne trebuie stropite cu ulei.
După ce s-au prăjit, aripile crocante se scot pe șervețele absorbante.
Eu le-am așezat apoi lângă o porție de cartofi wedgies și un sos răcoros de usturoi ( usturoi frecat cu puțină sare si ulei de măsline, la care am adăugat iaurt, smântână și mentă).
Mie mi-au ieșit 15 bucăți, numai bine căci am avut și prieteni în vizită, care s-au declarat încântați. 🙂
Duminică frumosă tuturor! 🙂