Am primit mesaj Ro-Alert cu dispariția unui copil. Și asta mi se pare o idee bună

1 octombrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Maternitate
0
Am primit mesaj Ro-Alert cu dispariția unui copil. Și asta mi se pare o idee bună

Aseară am primit un mesaj Ro-Alert prin care se anunța dispariția unui copil din Galați, în vârstă de 13 ani. Mesajul conținea semnalmentele copilului, doar că nu a mers linkul în care erau și poze cu copilul. Oricum, am căutat imediat pe Google numele și am găsit și poze.

Ce idee bună! mi-am spus. Chiar dacă eu am primit mesajul în București și copilul e din Galați. Poate știe poliția ceva, ce mai contează? Măcar să se găsească copilul. Și s-a găsit! În București!

Explicația pentru care mesajul a fost transmis și locuitorilor din București, deși băiatul dispăruse din Galați:

 În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că minorul a cumpărat un bilet de tren din gara CFR Galați și s-a urcat în trenul cu destinația București. A fost recunoscut de mama sa, în urma vizionării înregistrărilor video de pe camerele de supraveghere. 

Pe Facebook însă s-a întâmplat ceva la care nu mă așteptam: un val de glume, miștouri, și revoltă. „De ce ne dau nouă mesaj la București când copilul ăla a dispărut în Galați?”. Pentru că, iată, așa cum m-am gândit și eu, poliția a avut ceva informații. Și în orice caz, copiii e mai posibil să nu rămână acolo unde au dipărut. „ Ia să ne lase în pace, Poliția să-și facă treaba! ” Cred că de data asta, și-au făcut treaba.

Am primit mesaj Ro-Alert cu dispariția unui copil. Și asta mi se pare o idee bună. Chiar dacă eu sunt București, și copilul din Galați. Pentru că băiatul dispărut a fost găsit în Gara de Nord. Gara de Nord, cea din București, nu din Galați.

Nu știu care este procedura cu mesajele Ro-Alert. Poate acum se testează. Dar eu cred că este o idee foarte bună.

Ps. Niciodată nu cred că ar trebui să luăm în glumă, disparația unui copil, dispariția unei persoane. Ba să ne ferească Dumnezeu de așa ceva…

Photo by freestocks on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.