Agențiile serioase nu percep taxe de înscriere! Acesta este primul semnal că trebuie să pleci cât mai repede de acolo

9 iulie 2021
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
1
Agențiile serioase nu percep taxe de înscriere! Acesta este primul semnal că trebuie să pleci cât mai repede de acolo

Mi s-a întâmplat ca săptămâna trecută să mergem într-un mall, pentru cumpărături. Și cum ne îndreptam noi către magazin, ne oprește un domn, cu un debit verbal extraordinar. Eram atât de obosită, încât abia reușeam să țin pasul cu el, și să înțeleg ce anume are nevoie.

-Ce băiețel frumos, și ce ochi frumoși ai! Ia spune-mi, ți-ar plăcea să te plimbi pe aici cu o mașină, să faci câteva poze și apoi să pleci cu mașina acasă?

Evident că Matei a făcut ochii mari și a răspuns imediat: Da, Da!

-Super! vine și răspunsul bărbatului. Și nu-i așa că ți-ar plăcea să participi la niște petreceri, cu alți copii, să faci ceva poze, apoi să rămâi cu hăinuțele de la noi, și cu ceva bani de buzunar?

Pe scurt, omul reprezenta o agenție de casting și modeling. Și că uite ce fotogenic e Matei, și nu am vrea noi să îl înscriem la agenție? Durează cinci minute, îi fac două poze și gata, treaba e făcută.

Două mențiuni o să fac acum: eu am deja experiența a ce înseamnă să lucrezi în publicitate, prin colaborările de pe blog, și doi, eu nu îl pun pe Matei pe facebook, nu îl expun în nici un fel. Întotdeauna am grijă, ca și în materialele publicitare sau pozele de pe Facebook, fața să îi fie protejată.

Dar am fost curioasă să văd despre ce este vorba, Matei este oricum sociabil și părea încântat de propunere. Așa că am mers la colega domnului, care trebuia să ne facă înscrierea.

Același text al domnului care ne-a acostat, l-a repetat și doamna. Ca pe o poezie.

-Cum te cheamă? Mergi la grădiniță? Ce grupă ești? Ți-ar plăcea să mergi la niște petreceri cu alți copii? Da? Super!

Ne povestește că ea reprezintă o agenție, că vom semna un contract de colaborare, prin care ei ne garantează câte un eveniment pe lună. Evenimentele constau în ședințe foto împreună cu alți copii, pentru pliante de supermarket, pentru diferite reclame. La final, ne rămân hăinuțele și jucăriile, și primim o remunerație de 400 de lei, de eveniment.

Noi ar fi trebuit să plătim pe loc suma de 190 de lei, pentru un an de zile. În acești bani sunt incluse și două-trei cursuri de actorie și dezvoltare personală, dar care nu sunt obligatorii.

Primul semnal de alarmă a fost atunci când domnul care ne-a acostat ne-a spus că după ședința foto, mașina cu care s-ar plimba Matei pentru poze, ar rămâne la noi. Când este vorba despre bunuri scumpe și voluminoase, foarte puțini clienți sunt dispuși să îți lase produsul respectiv. Pentru că este scump și pentru că ei oricum îl pot refolosi pentru alte poze.

Al doilea semnal de alarmă, a fost momentul în care ni s-a perceput taxă de înscriere.

Agențiile serioase nu percep taxe de înscriere!

Așa că am început să pun întrebări:

Întrebarea 1: Ce se întâmplă dacă nu putem onora evenimentul?

R: Ne aduceți la cunoștință, oricum vă sunăm să confirmați cu 48 de ore înainte.

Î1: Înțeleg, dar știți, totuși, se pot întâmpla multe în 48 de ore. Copilul se poate simți rău, și nu se poate prezenta.

Doamna se uită la mine încurcată, se încruntă puțin, apoi mă întreabă: Cum adică, ce se poate întâmpla?

Î1: Păi poate să răcească, poate să se lovească, cu un copil mic programul nu e niciodată sigur.

R1: Păi nu este nici o problemă, nu veniți.

Î1: Păi totuși, semnăm un contract, în care ne luăm un angajament. Ce se întâmplă dacă nu respectăm angajamentul? – Nota autorului: Am avut la un moment dat de filmat un material, și pentru că nu era pe placul clientului, a trebuit să refac filmarea de două ori. Prin urmare, nu cred că există client care să fie de acord să nu te prezinți la o ședință foto sau la o filmare. Nu cred că există client căruia să nu i se livreze nimic și să fie în regulă cu asta.

R1: Nu aveți nici o obligație, doamnă, că nu semnați un contract, este doar o colaboare!

De aici, deja întrebările sunt deranjante. Continui, deci:

-Păi dacă noi nu avem obligații față de agenție, înseamnă că nici agenția nu are obligație față de noi?

Doamna spune ceva, dar înțeleg nimic. Continui:

Întrebarea 2: Sub ce formă se face plata? Se face un contract de drepturi de autor?

R2: Poftim?!

Î2: Adică pentru acești bani, se rețin impozit? Cum se face plata evenimentului?

R2: Păăi, primiți banii în mână.

Î2: Cu chitanță? Sau cum?

R2: Păi fără. Ca….. ca un cadou!

Întrebarea 3: Cine poate folosi pozele de pe site? Și pozele de la evenimente?

R3: Doar agenția și clientul. Pe perioada campaniei.

Întrebarea 4: Pozele sunt protejate în vreun fel?

Și mai încruntată, îmi răspunde: Sigur, pozele sunt protejate pe site, nu pot fi descărcate. ( Nota autorului: Am verificat ulterior, pozele pot fi descarcate în nenumărate feluri, cu click dreapta)

Întrebarea 5: Totuși vorbim de ceva vreme, și nu mi-ați spus cum se numește agenția pe care o reprezentați.

R5: The people’s platform. -am înțeles abia a treia oară.

Întrebarea 6: Îmi puteți oferi o copie a contractului de colaborare, să îl studiez puțin și apoi să revin?

De aici, deja mă voia plecată. Atitudinea a devenit foarte ostilă, răspundea nervos, de parcă noi am venit să o deranjăm. Mai mult decât atât, a dorit să știe cum mă cheamă, și numărul meu de telefon. Nu știu pentru ce anume.

R6: Dar ce anume vreți să știți? Întrebați-mă!

I-am explicat că nu am luat până acum în calcul să îl înscriu la o agenție de casting. Și nu este o decizie pe care să o iau imediat, am nevoie să mă gândesc bine la asta. Este totuși o expunere a unui copil, în calitate de părinte am nevoie să cântăresc înainte de a mă hotărâ.

Apoi îmi răspunde, aproape cu un zâmbet batjocoritor:

-Dar nu vă gândiți, doamnă, că de aici o să iasă model. Sunt pur și simplu niște poze!

Întrebarea 7: Aveți un site al agenției, dacă totuși o altă formă de prezentare nu aveți?

R7: https://thepeoplesplatform.ro/

I-am mulțumit, ne-am ridicat și am anunțat că voi reveni dacă ne vom hotărâ. Ne-a comunicat că va fi acolo până la 19:30. Deci oferta avea dată de expirare.

După ce am ajuns acasă, am căutat date despre firmă. Firma este înființată anul trecut.

Am căutat povești asemănătoare. Sunt cu sutele pe internet! Nu vă lăsați păcăliți! Agențiile serioase nu percep taxe!
Agențiile serioase nu sunt deranjate atunci când vrei să afli mai multe informații!
Agențiile serioase lucrează pe contracte și pe taxe! Orice venit pe care îl realizezi în România, se impozitează!
Nu există onorariu cadou! Cadoul poate consta în bunuri, dar niciodată în bani.
Agențiile serioase nu te presează să iei hotărârea pe loc și să plătești imediat. Agențiile care nu sunt serioase te presează, pentru ca tu să nu ai timp să cauți evenutale informații despre ei. Când ajungi acasă și cauți, este prea târziu, banii i-ai perdut deja!

Nici o agenție nu îți poate garanta evenimente plătite lunar.

Despre această agenție nu am găsit multe povești, doar un link unde câțiva oameni povestesc despre experiența lor neplăcută cu această agenție:

Atentie mame cu copii, daca treceti prin Coresi aveti mari sanse sa fiti tepuite de firma S.C. PARTNERSHIP PLATFORM S.R.L. cu sediul intr-un apartament din Bucuresti site web www.https://thepeoplesplatform.ro, care contra unei sume de bani peste 100ron chipurile vor face din copilul dumneavoastra fotomodel, chiar si incheie un contract fals doar ca sa platiti, MARE ATENTIE NU VA LASATI PACALITE si mai ales NU PLATITI!!! (Sunt sotul unei mamici pacalite ieri 28.06.2020 si de atunci nu mai dam de ei)

Buna ziua,
Si eu am fost pacalita de aceasta firma, am platit 200 lei garantandu-mi-se ca nu voi mai plati nimic dupa aceea.
Dar astazi am fost sunata ca mi-au gasit un contract iar pentru sefintele foto trebuie sa platesc 150 Euro cu toate ca ,repet , cand am semnat contractul mi s-a spus ca nu voi mai plati nimic.
In concluzie, niste hoti.
Aviz amatorilor !
In tara noastra , hotii fura acoperiti de contracte.
Sa nu faceti greseala sa mergeti mai departe cu aceasta firma.Sa platiti in continuare in speranta unor viitoare castiguri.Va veti alege cu niste simple poze si atat. Platite cu sute de euro.

Mi s-a cerut sa platesc cei 150 euro fara a semna vreun contract sau ceva.Doar sa depun acei bani si cat mai repede.
Am sa depun o plangere la Protectia Consumatorului pentru verificarea acestei „firme” care induce lumea in eroare.
Sper ca legile din țara noastra sa fie mai puternice ca inselatoriile acoperite de „contracte”.
Hoție la drumul mare ! Cu asa ceva se ocupa aceasta firma 
https://thepeoplesplatform.ro

În comentarii apare și un reprezentant al agenției, care susține că
societatea noastra NU ofera servicii de modeling sau casting.
Societatea PP ofera workshop-uri si sesiuni foto, dedicate dezvoltarii personale a copiilor, in vederea imbunatatirii abilitatilor de comunicare, relationare si lucru in echipa.

Cu toate că, această agenție nouă ne-a fost prezentată altfel. În continuare, las link-ul la postarea de care vorbeam mai devreme: /https://brasovmetropolitan.ro/contactati-ne/

La final, pe lângă tot ce am adăugat mai sus, aș vrea doar să atrag atenția la schema agențiilor al căror scop nu este decât să înșele lumea.

Pasul 1: Percep o taxă de înscriere cu multe promisiuni, care de cele mai multe ori nu sunt respectate.

Pasul 2: Te cheamă la o ședință foto profesională, care costă sute de euro. Se face un contract separat, unde se stipulează că trebuie să plătești înainte. Ce mai mulți au dat și bani și nici măcar pozele nu au primit. Firma nu a mai fost de găsit.

Pasul 3: Văd (doar) în tine un mare potențial. Dar pentru asta trebuie să plătești, să învestești. Cursuri, poze, mii de euro. Mii de euro pe care promit că îi vei recupera din evenimente.

Pasul 4: Dacă totuși începi să ai îndoieli, sau nu mai ai posibilitatea de a plăti sumele ( evenimentele și contractele promise totuși nu apar), amenință cu avocați și instanță, dacă nu plătești. Iar ironia este că astfel de firme sunt la limita legalității și este greu să dovedești că ai fost înșelat sau păgubit.

Pasul 5: Fix când ar trebui să te apuci de treabă, firma dispare și nu mai este de găsit.

Țineți cont de toate astea, și cântăriți bine orice situație. Două sute de lei, două sute de euro, o mie de euro, cred că vă stau bine în buzunar.

Povești asemănătoare puteți citi aici: https://www.avocatnet.ro/forum/discutie_687561/Sunt-victima-a-in%C8%99el%C4%83ciunii-comise-de-o-firm%C4%83-de-casting-Ce-pot-face-%C8%99i-cum-poate-fi-starpit-acest-fenomen.html

Sursă foto copertă articol: Pexels.com

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.