În timp ce tu dormeai…

28 noiembrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
0
În timp ce dormeai

În timp ce dormeai, am oftat ușurată că, în sfârșit, în casă era liniște. Tu, dulcele meu copil fără de stare, în sfârșit te odihneai. Iar eu aveam o clipă de răgaz să îmi trag sufletul.

În timp ce dormeai, vasele mă așteptau îngrămădite în chiuvetă iar rufele aproape că evadau din coș. Și deși toată ziua așteptasem clipa asta de încremenire, m-am așezat lângă tine ușurel. Și am găsit pacea.

În timp ce dormeai, m-am uitat la tine, cu uimire. Cum să fi înlesnit eu ceva atât de frumos, perfect, aproape dumnezeiesc? Oare la fel simt toate mamele din lume?

În timp ce tu dormeai...
Sursă foto: Pinterest

În timp ce dormeai, m-am uitat la pieptul tău mic mișcându-se în sus și în jos și, când respirația ta avea să încetinească, îmi apropiam ușor mâna de pieptul tău, pentru a mă asigura că îți simt micile respirații.

În timp ce dormeai, m-am rugat pentru tine. I-am mulțumit lui Dumnezeu de cel puțin 100 de ori că ai fost aici și sănătos, dar mai ales – că ai fost al meu.

În timp ce dormeai, am observat că pijamaua ți-a rămas mică. Când ai crescut atât de mult? Unde eram eu oare în timpul ăsta? Seara asta va fi ultima în care te voi vedea purtând salopeta cu dinozauri?

În timp ce dormeai, am vrut să îmi trec degetele prin părul tău fin și moale. M-am oprit, de teamă să nu îți stric somnul. M-ai obosit toată ziua, dar îmi este dor de tine și de zâmbetul tău și de chicoteli dulci.

În timp ce dormeai, am înțeles cum este să îți fie dor de cineva, chiar dacă este chiar în acel moment lângă tine.
În timp ce dormeai...
Sursă: Pinterest

În timp ce dormeai, m-am apropiat de tine, și, ușurel, te-am strâns în brațe. Doar pentru că voiam să te cuprind în brațele mele și te așezi perfect pe pieptul meu. Cine știe câtă vreme de acum înainte o să îmi mai încapi în brațe?

În timp ce dormeai, inima a început să îmi bată mai tare în piept. Ochii i-am simțit îngreunându-se. Pentru că brațele mele, în loc de un bebeluș, cuprindeau un copil mic.

În timp ce dormeai, te-am urmărit cum ai devenit din bebeluș, un băiețel. Și cât mă bucur că am reușit să îmi fac timp, să fiu lângă tine, dulcele meu copil fără de stare … în timp ce tu dormeai…

În timp ce tu dormeai, m-am întrebat dacă știi cât ești de iubit, copile?

sursă foto de copertă: Pinterest

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.