Cum putem ține la distanță răceala și gripa (P)

21 februarie 2018
Postat de Mamă de Matei în Recomandari
2
imunitate
Numai părinte să nu fii atunci când copilul îți este bolnav. Suferi odată cu el, sau poate chiar mai mult decât el.

Nu știu ce se întâmplă zilele acestea, ce anume plutește în aer, probabil virozele care circulă nestingherite prin autobuze, școli și grădinițe, plimbându-se de la un copil la altul. Toată lumea tușește, spitalele de pediatrie sunt pline de copilași bolnăviori, iar mamele aleargă îngrijorate de la doctor la farmacie, și apoi într-un suflet, acasă.

Răceala și gripa sunt cu atât mai periculoase la copiii de vârstă mică. Acest lucru se datorează faptului că sistemele imunitare subdezvoltate la copiii mai mici de 5 ani și în special la cei sub 2 ani îi fac mai predispuși la complicații grave ale gripei, cum ar fi pneumonia.

Odată cu integrarea în colectivitate a lui Matei, am trecut de multe ori prin răceli, viroze și bronșite. Îl “ajută” și terenul alergic moștenit. Am vegheat nopți în șir asupra lui, am tremurat din toate încheieturile la prima febră în miez de noapte, dar mi-am amintit că citisem despre împachetări. Așa că am amânat rapid tremuratul și am aplicat ce învățasem. Când l-am văzut iarăși dormind, cu temperatura închisă în termometru la 37 grade, știindu-l în siguranță, mi-am permis să plâng puțin, să îmi descarc teama. La al doilea episod de febră, am fost mai stăpână pe mine și am știut cum să acționez de la început, fără să mă las copleșită de emoții.

13.02.2017 . În perioada aceasta în țară este epidemie de răceală și gripă. Episoadele anterioare de răceli m-au învățat un set de reguli pe care le aplicăm în prezent și care ne ajută să ne ferim de viroze, atât cât se poate. Le enumăr mai jos, pe unele le știți, pe altele le aplicați deja, aștept de la voi idei și sugestii noi, ce metode preventine funcționează în cazul vostru?

1. Spălatul de multe ori pe mâini

Experții în domeniul sănătății recomandă spălarea mâinilor de mai multe ori pe zi sau atunci când este necesar, cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Dacă nu aveți apă și săpun la îndemână, dezinfectantul este la fel de folositor.

2. Spălatul pe mâini înainte e de a găti

Știu, pare logic și implicit, dar Matei spre exemplu, a început să se implice tot mai mult la pregătirea cinei și sunt convinsă că și alți copilași de vârsta lui au asemenea preocupări. Deci să nu uităm să ne spălm pe mâini înainte de a intra în contact cu alimentele, întrucât știm deja cât de repede se înmulțesc bacteriile.

3. Curățare și dezinfectare

Dezinfectăm suprafețele și obiectele atinse cel mai adesea de oameni (masa, jucăriile cu care merge dimineața la grădi și pe care le aduce seara acasă,etc.), pentru a ucide germenii.

4. Ținem mâinile departe de față

Germenii nu au altă treabă decât să se deplaseze toată ziua de pe obiecte pe mâinile noastre. De aceea, este de evitat să ne atingem nasul. Ochii, gura, care sunt căi de acces în organismul nostru.

5. Ne acoperim nasul atunci când strănutăm

Dacă toată lumea ar duce o batistă la gură atunci când ar strănuta sau ar tuși, probabil că aceste viroze nu s-ar mai răspândi cu o asemenea repeziciune. Să îi învățaăm și pe cei mici să procedeze la fel. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

6. Evităm contactul cu persoanele bolnave

În perioadele acestea de epidemie, limitez foarte mult contactul cu alte persoane. Asta nu înseamnă că nu ieșim în parc. Nicidecum. Însă ieșim în parcuri mai mari și mai aerisite, nu în cele de lâgă bloc, și de obicei Matei se plimbă cu mașinuța lui, așadar foarte rar interacționează cu cineva. Evităm de asemenea locurile de joacă închise, mall-urile și nu ieșim împreună la cumpărături, mai ales la super-market unde ne respirăm aerul unii altora.

7. Când suntem bolnavi, rămânem acasă

La fiecare răceală serioasă, am rămas acasă. În primul rând din cauza imunității lui scăzute care i-ar fi putut aduce altă boală, apoi pentru că uneori era obosit și apatic și avea nevoie de mami și nu de doamna de la grădi. Și apoi, pentru a împiedica răspândirea bolii și altora.

8. După tratarea răcelii, ajutăm sistemul imunitar

-Bem multe lichide. Apă, lapte, sucuri naturale, obținute în casă din fucte și legume intens colorate. De obicei, nu sunt fana sucurilor, dar în perioadă de covalescență, le consumăm cu plăcere. Morcovi, mere, sfeclă roșie, spanac, kiwi, piersici, depinde de sezon, de ce găsim la piață.
-ne odihnim suficient, adică cât ne cere organismul.
-ajutăm imunitatea cu PufyPuf cu propolis și echinacea. Acesta este 100% natural, fără zahăr, coloranți și conservanți, cu un gust plăcut și ușor de administrat. Este antimicrobian și antiviral, antiinflamator și cicatrizant, mentine sanatatea aparatului respirator, sustine imunitatea organismului, mentine sanatatea faringelui si amigdalelor.

Ingerasul PufyPUF Propolis si Echinacea spray este un produs recent lansat al brand-ului Îngerașul, de către cei de la Dacia Plant. Și vreau să vă povestesc despre el pentru că am primit de multe ori întrebarea: “Voi ce folosiți voi pentru imunitate?”. Echinacea și propolisul în special, sunt un adevărat dar de la natura și un incredibil antibiotic natural.

Potrivit unui studiu publicat in ediția din august 2010 a jurnalului medical Phytotherapy Research, propolisul are capacitatea de a regla sistemul imunitar, datorită anumitor proteine din componența sa, dar și unor compuși speciali, care îi conferă propolisului beneficii antibacteriene și antivirale. Iată de ce sunt atât de eficiente curele cu propolis pentru creșterea imunității.

Motivul pentru care propolisul este atât de apreciat constă în nenumăratele sale proprietăți de vindecare. Astfel, efectele sale sporesc atunci când propolisul este combinat cu mierea sau cu unele plante medicinale, cum sunt echinacea și usturoiul, care îi crește efectul de stimulare a imunității. Pe timp de iarnă, medicii recomandă diverse combinații de propolis pentru tratarea gripei, amigdalitei, otitei, răcelii și a diverselor tipuri de alergii.

Dacia Plant este o firmă românească, cu sediul în Brașov, a fost fondata in anul 2002 de cativa tineri pasionati care au vrut sa demonstreze ca produsele naturale sunt eficiente, sigure si ii ajuta cu adevarat pe oameni sa fie mai sanatosi. Ingerasul este brandul de produse Dacia Plant special conceput pentru copiii cu varste intre 0 si 14 ani. Produsele au fost create studiind cele mai frecvente probleme ale micutilor si indeplinind toate dorintele mamelor care vor sa isi creasca copiii intr-un stil de viata cat mai natural. De aceea, produsele Ingerasul nu contin conservanti, coloranti, indulcitori artificiali si zahar.
Brandul Ingerasul este alcatuit din 6 siropuri, 2 ceaiuri, 3 tincturi fara alcool nou lansate, sub forma de pulverizatoare (spray-uri) – gama PufyPUF.


Ingerasul PufyPUF Propolis si Musetel spray mentine sanatatea aparatului respirator si digestiv, mentine sanatatea cavitatii bucale, faringelui si amigdalelor, mentine sanatatea pielii si a mucoaselor.
Ingerasul PufyPUF Salvie spray– NU contine propolis, este recomandat pentru copii care au alergie la propolis, mentine sanatatea aparatelor respirator si digestiv, mentine sanatatea cavitatii bucale, faringelui si amigdalelor.

Poate că metodele noastre par simpliste și oarecum intuitive și de bun simț, însă cert este că dacă toată lumea le-ar urma și le-ar respecta, nu ne-am mai confrunta cu atât de multe cazuri de îmbolnăviri. Un studiu a arătat că dacă toată lumea s-ar spăla pe mâini în mod corespunzător, un million de vieți ar putea fi salvate într-un an.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.