Nu-ți anula afacerea pentru că oamenii pe care îi cunoști nu te susțin. Lumea e plină de străini gata să te susțină și așteaptă să te vadă reușind.

27 ianuarie 2022
Postat de Mamă de Matei în Fabricat în România
0
Nu-ți anula afacerea pentru că oamenii pe care îi cunoști nu te susțin. Lumea e plină de străini gata să te susțină și așteaptă să te vadă reușind.

Vinerea este seara dedicată susținerii micilor afaceri românești. Vinerea este dedicată proiectului Fabricat în România.

Prin acest articol îmi doresc să ofer cumva și mai mult curaj celor care nu au curaj să îmi scrie. Sau care se simt descurajați de ce spun cei din jur.

Nu-ți anula afacerea pentru că oamenii pe care îi cunoști nu te susțin. Lumea e plină de străini gata să te susțină și așteaptă să te vadă reușind.

Am învățat asta pe propria piele. Este adevărat că doare puțin să vezi că oamenii apropiați nu te susțin.

Îmi amintesc cum a fost când am început să scriu pe blog. Abia îmi creasem pagina și mi-am rugat câțiva prieteni de pe Facebook, oameni pe care îi cunoșteam, să mă ajute cu o distribuire a paginii. Cei mai mulți m-au întrebat câți bani câștig eu din asta.

Și m-a durut. Pentru că în loc să îmi ureze măcar succes, s-au îngrijit să afle dacă voi avea totuși foloase materiale. Ca să lămurim asta pentru totdeauna, Google nu plătește pe nimeni doar pentru că scrie pe online. Bani se pot câștiga doar dacă ai colaborări plătite cu branduri. Iar pentru asta trebuie să oferi vizibilitate. Iar la început, în mod clar, nu se poate întâmpla să asiguri un număr mare de citiri.

Eu știu că atunci când cineva își face o afacere, prietenii în loc să cumpere de la el, îl caută doar dacă beneficiază de reduceri. Nu dau like, nu dau share, nu ajută în nici un fel. Nu că ar fi cineva obligat, Doamne ferește.

Dar ce vreau să vă spun este să nu vă descurajați, doar pentru că prietenii nu par să aprecieze ceea ce faceți. Dacă voi credeți în ideea voastră, în visul vostru, mergeți mai departe.

Mie chiar și astăzi mi se întâmplă să distribui articole de pe blog pe pagina mea personală. Abia dacă primesc vreun like, în timp ce pe pagina blogului articolul are sute de like-uri, comentarii, etc.

Altă dată am distribuit pe pagina mea personală rezultatele blogului cu reach organic de peste 1,5 milioane într-o lună. Foarte puține felicitări, și acelea tot de la oameni care nu fac parte din cercul de oameni cunoscuți.

Dacă m-aș fi luat după reacțiile sau încurajările cunoscuților mei, blogul nu mai exista demult.

Așa că dragilor, credeți în visul vostru. Nu vă anulați afacerea pentru că oamenii pe care îi cunoașteți nu vă susțin. Lumea e plină de străini gata să vă susțină și așteaptă să vă vadă reușind.

Eu vă susțin. Așa că aștept poveștile voastre pe adresa de mail [email protected] 

Ce vreau să aflu de la voi este ce a fost bine, ce a fost rău, ce ați schimba, cum v-a venit ideea, dacă v-a ajutat ceva sau cineva, cine v-a încurcat, de ce ați avea nevoie acum?

Sursă foto copertă articol: Kristin Wilson on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.