Știre faină de dat mai departe: Silent day, Târgul de Crăciun din București, adaptat pentru o zi pentru copiii cu nevoie speciale

5 decembrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Știre faină de dat mai departe: Silent day, Târgul de Crăciun din București, adaptat pentru de o zi pentru copiii cu dizabilități

În ajun de Moș Nicolae, iată o știre care merită să fie dată mai departe. Să ajungă la toții copiii care au nevoie.

Târgul de Crăciun din București, cel din Piața Constituției, este adaptat pentru o zi pentru copiii cu nevoi speciale, pe 7 decembrie.

Mai jos am preluat mesajul primarului general, postat pe pagina sa de Facebook.

Pentru că Târgul de Crăciun trebuie să bucure toți copiii, organizăm, în data de 7 decembrie, Silent Day în Piața Constituției, pentru copiii cu nevoi speciale.

În această zi, Târgul de Crăciun va fi adaptat pentru micuții cu dizabilități senzoriale, care nu pot rezista în medii aglomerate, cu mult zgomot, muzică și jocuri de lumini.

Astfel, între orele 12.00-16.00, muzica va fi difuzată în surdină, va proveni dintr-un singur punct și nu vor fi aprinse lumini în colțuri diferite.

Totodată, în intervalul orar care le este dedicat, copiii cu dizabilități pot beneficia gratuit și de atracțiile târgului: patinoar, carusel și roată. Însoțitorii copiilor trebuie să prezinte certificatul de handicap.

Pentru a facilita accesul micilor vizitatori, echipe ale Primăriei Capitalei se vor afla la târg pentru a răspunde cerințelor părinților astfel încât copiii să aibă o experiență cât mai plăcută.

Totodată, dacă vizitatorii evenimentului din data de 7 decembrie au nevoie de asistență specială, îi rugăm pe părinți să sune, înainte de a ajunge, la numărul de telefon 021.9524 pentru ca împreună să găsim cele mai bune soluții pentru aceștia.

Foto: Ionuț Dumitru – PROEDUS

Știu că nu se face cu o singură floare primăvară. Copiii merită infinit mai mult decât atât.

Dar este un început și poate ar trebui să se mai organizeze o astfel de zi de măcar cel puțin două ori luna aceasta.

Și poate totuși într-o zi de weekend, când mai mulți însoțitori și copii ar fi disponibili. Și poate nu doar patru ore, ci o zi întreagă. Dar orice început, e binevenit.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.