Primiți-vă copiii cu bucurie!

7 mai 2020
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
2
Primiți-vă copiii cu bucurie!

Primiți-vă copiii cu bucurie! Mai ales acum, când pe fețe poate ni se citește mai mult ca niciodată îngrijorarea, neputința, durerea sau orice altă dificultate cu care se confruntă fiecare în această perioadă.

Încrederea în sine se modelează cel mai ușor atunci când omul este înconjurat cu dragoste. Indiferent cât de dificile ar fi vremurile, nu există suflet care să nu se înalțe atunci când se simte iubit.

Ce înseamnă să îți primești copilul cu bucurie? Cum poți face asta?

Foarte simplu: Când te trezește dimineața, să te bucuri că îl vezi. Atunci când vine din dormitor în sufragerie, să ți se lumineze chipul doar pentru că el a pășit în cameră.

Jocul de v-ați ascunselea este un joc preferat de copii. V-ați gândit vreodată de ce? Pentru că este un joc prin care mama/tata îl caută. Mama se străduiește să îl găsească, iar atunci când îl găsește, mama se bucură, îl ia în brațe, îl pupă. De aceea, copilul mic vrea să fie tot timpul cel care se ascunde iar părintele trebuie să fie căutătorul.

Ați observat că inclusiv bebelușilor le place acest joc? Doar că la ei se numește Cucu-bau. Ați văzut bucuria bebelușilor atunci când se joacă Cucu-bau? Ați observat că inclusiv părintele zâmbește atunci când se joacă acest joc cu copilul lui?

Primiți-vă copiii cu bucurie
Sursă foto: Pinterest

Știu că noi am crescut în vremuri în care copiii se pupau doar noaptea în somn pentru că altfel ți se urcau în cap. Știu că relația copil părinte era una de inferior-superior. Știu că poate vă gândiți că este exagerat. Dar eu vă întreb, de ce nu te-ai lumina la față atunci când copilul e lângă tine? Atunci când bebelușul își agită curios mânuțele? Ce motive de supărare ai avea pe un copil de doi ani care descoperă, care este în plină dorință de explorare?

Ne supărăm pe copii, să ne înțelegem, că nu suntem zei. Nu spune nimeni să fim tot un zâmbet non-stop. Dar țineți minte această frază, și ori de câte ori vi se pare dificil să vă autoreglați, gândiți-vă la asta. Să îmi primesc copilul cu bucurie…

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.