Părinții construiesc amintiri zi de zi pentru copii

24 februarie 2021
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Părinții construiesc amintiri zi de zi pentru copii

Privind în urmă la fiecare zi care trece pe lângă noi, pare că nu am făcut nimic.

În fiecare zi am făcut (doar) lucruri de bază, obișnuite, banale.

Fiecare zi ce trece pare că nu am făcut decât să supraviețuim, sperând că facem bine ce facem, fără să fim totuși siguri de asta.

Dar, de fapt,

Fiecare zi este doar o altă cărămidă a castelului pe care îl construim copiilor noștri. Castelul este copilăria lor. Magia lor.

Pentru că vedeți voi, ei nu poartă aceiași ochelari de oameni mari. Pentru ei, la copilăriei, lucrurile cu cât sunt mai simple și autentice, cu atât sunt mai frumoase.

Se pot juca bucuroși tenis cu un papuc și o pereche de șosete făcute ghemotoc. ( noi am făcut asta în week-end).

Își vor aminti bucuroși de clătitele cu ciocolată pe care le-am făcut, de pilaful cu legume sau de orezul cu lapte și scorțișoară. Iar unul dintre aceste mâncăruri va fi un fel de mâncare preferat oricărui dish de Master Chef cu stele Michelin.

Îi încântă să meargă pe jos în drum spre casă, după ce grădinița sau școala este gata. Decât un părinte cu mâinile pe volan, mai bine un părinte pe care să îl ții de mână.

Părinții construiesc amintiri zi de zi, chiar dacă lor li se pare că nu au făcut mare lucru. Întreabă la final de zi un adult cum a fost ziua lui, și întreabă-i și copilul. Oare va exista vreo diferență între cele două răspunsuri?

Copilăria este magică, prin fiecare moment al ei. Momente simple, dar prin simpla prezență a părintelui, ele devin atât de importante.

Poveștile de seară, ghemuit lângă mama sau lângă tata.
Zilele în care ajută la gătit sau este de ajutor în vreun fel părintelui. Ați observat mulțumirea de pe chipurile lor?
Diminețile leneșe din week-end, când alarma nu mai sună și putem să rămânem în pijamale până mai târziu.
Zilele de curățenie generală, de sortare a jucăriilor cu care nu se mai joacă și a hainelor care au rămas mici, povestea fiecărei jucării și plăcerea aducerii aminte.

Dragi părinți, poate că pare că nu faceți nimic. Poate că la final de zi, pare că nu se cunoaște nimic. Însă v-aș ruga să vă uitați mai bine și să judecați mai de la distanță.

Nimicul vostru înseamnă de fapt atât de mult… Ați construit un castel. Ați contruit amintiri în care copiii voștri vor locui atunci când vor fi mari.

Susră foto copertă articol: Pinterest

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.