Listă de cumpărături “Sunt mare, am doi ani! :)”

18 august 2017
Postat de Mamă de Matei în Recomandari
0

Odată cu împlinirea vârstei de doi ani, copilul intră într-o nouă etapă a copilăriei, etapă în care  dobândește o mulțime de abilități care îl ajută în dezvoltarea fizică, emoțională, socială, a vorbirii.

Își controlează mânuțele, mănâncă mai ordonat, ține creionul în mână și trasează linii și cercuri, altfel spus abilitățile motrice fine sunt destul de dezvoltate. Aleargă, evită obstacole, se cațără ( și de câte ori… 😀 ), merge singur cu tricicleta, sau motoreta, depinde fiecare ce are în garaj 🙂 . Mersul pe bicicletă, chiar dacă nu pedalează ci doar  împinge cu picioarele, dezvoltă musculatura dar îl și ajută foarte mult să învețe mai ușor să își coordoneze mișcările.

Felicitari, mamico, ai un copil mare! Ce repede mai trece timpul, nu-i așa? Parcă ieri aduceai acasă puiul de om, și acum iată că deja pașii tăi încearcă să țină pasul cu urma piciorușelor lui neobosite.

Și la achiziții noi se cer accesorii noi. 🙂 Am încercat să întocmesc o listă cu ceea ce noi deja folosim și care ne sunt de folos în sarcinile de zi cu zi. Am dat o fugă prin Carrefour, am prins în poze câteva produse, pe care cu drag vi le împărtășesc și vouă. Să vă fie de folos!

Olița

Încă nu face la oliță, însă exersăm. Toate la timpul lor, nu îl forțez însă în același timp îl pregătesc. Și există atât de multe modele frumoase. 🙂

Reductor pentru vasul de toaletă

Se pare că totuși este mai încântat să folosească direct toaleta, probabil pe motiv că ne-a văzut pe noi folosindu-o. Așa că avem și un reductor, care chiar este utlizat. Uneori îl ia din baie, îl aduce în sufragerie, îl așează pe covor, și se mai odihnește din când în când. La fel procedează și cu olița.

Înălțător pentru chiuvetă

Tot datorită faptului că ne-a văzut pe noi spălându-ne pe mâini dar și pentru că și la creșă doamnele îngrijitoare îi invită pe copii să se spele înainte de fiecare masă, își dorea foarte tare să facă același lucru și acasă. Bineînțeles că nu ajungea, el fiind oricum mai mititel, așa că i-am cumpărat un înălțător. Și a fost cea mai bună achiziție. Merge singur la baie să se spele pe mâini, pe dinți și uneori și pe burtică, dacă se simte murdar. Nu se suportă murdar, și un strop de iaurt dacă simte pe mână, ori fuge la baie să spele pe mânuțe, ori folosește un șervețel. Big like de la mine pentru acest accesoriu.

Biberoane și tetine

Încă de la început am folosit marca Nuk, nouă ne-a plăcut. Am investit în câteva biberoane de sticlă, care se curăță mai ușor, nu prind miros ca și cele din plastic și sunt mai rezistente. Tetinele în schimb le schimbăm mai des. Și din motive igienice și de sănătate dar și pentru că de când are dințișori, le ronțăie și le găurește. Lapte mai bea doar seara înainte de culcare, și uneori dimineața, depinde de dispoziție.

Perie pentru spălat biberoane

A trecut ceva vreme de când nu mai sterilizez biberoanele. Le spăl foarte bine cu detergent și cu perie specială de curățat sticle, sub un jet de apă fierbinte. Însă peria face aproape toată treaba.

Protecția universală pentru insecte

Pentru că în fiecare vară ne confruntăm cu aceeași problemă, țânțari și muște, această protecție ne este de folos atunci când ieșim seara la plimbare și acoperim căruțul, dar și acasă unde o montăm deasupra pătuțului. Practic este o plasă cu ochiuri foarte fine, respirabilă, ce nu lasă să treacă nici cele mai mici insecte. O mai folosim concomitent cu niște plasturi foarte eficienți, de care vă povesteam și anul trecut, care se lipesc pe pătuț, căruț sau chiar pe haina copilului, într-un loc în care nu poare ajunge. La noi chiar au funcționat.

Cănuțele pentru apă cu tetină, cu pai sau cu supapă antiscurgere

Practic, le-am scris în ordinea utilizării lor. Matei a început cu cea cu cioc, apoi a trecut la cea cu pai iar cea cu supapă antiscurgere ajută copilul să faca trecerea la modul de a bea ca un adult. Este o cană fără tetină care dispune de o supapă activată de buze, care permite curgerea lichidului din cană doar când copilul apasă cu buzele pe gura cănii. Între înghiţituri, supapa se inchide automat, asa că nu trebuie să vă îngrijoreze scurgerile sau murdăria. La creșă fiecare copilaș are cănuța lui din care bea apă, așa că sunt de folos toate tipurile de cănuțe.

Din categoria cănuțelor cu tetină mi-a plăcut aceasta de la Avent cu răcușorul simpatic ( și eu și Matei suntem răcușori), cănuța aceasta cu pai pentru fetițe este absolut adorabilă, iar aceste cănuțe cu supapă de la Avent sunt tare drăgălașe.

Lista este deschisă, însă le-am enumerat pe cele mai des folosite de către noi. Sigur că acestea sunt doar niște accesorii, însă pentru o dezvoltare armonioasă copiii au nevoie de răbdare, activități în aer liber dar și acasă, și susținere în toate lucrurile noi pe care le descoperă. Felicitări mami, tu ești startul reușitelor lui! Bucurați-vă împreună de toate achizițiile și de perioada aceasta atât de frumoasă și de dulce, dar care se duce la fel de repede….

(P) Aceste produse și nu numai, le puteți găsi la Carrefour, iar perioada ce vine (17 august-20 septembrie) vine cu promoțiie la categoria de puericultură dar și la raftul de textile pentru cei mici. Vă pun la dispoziție și catalogul online pe care să îl răsfoiți până ajungeți în magazin. 🙂

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.