Joaca de-a grădinița. Sau cum să afli ce face copilul tău

16 octombrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Viața la grădiniță
0
Joaca de-a grădinița

Am scris zilele trecute despre filmarea care a ajuns și la mine, în care o educatoarea plesnea un băiețel de trei ani, apoi s-a lăudat cu asta pe grupul părinților.

A fost un val de reacții în online, și este firesc. Toți avem dreptul la o părere.

Cu toate acestea mărturisesc că aș vrea să fie tot mai aproape vremea în care nu se va mai confunda violența cu exigența.

Poți să faci educație și fără să induci teamă.

Eu sunt un părinte exigent. Sunt foarte fermă și dacă am spus nu, este nu. Ori se poate întâmpla o negociere, dar suntem foarte serioși și ne ținem de promisiuni.

Pe mine m-a atins filmarea într-un mod deosebit pentru că prima grădiniță la care Matei a mers, grădiniță de stat, țipatul era o atitudine universală. L-am retras desigur, și a reînceput grădinița după o perioadă de două luni jumătate. Am petrecut mult timp cu el, acasă, la bunici, în vacanțe.

Omul sfințește locul iar pentru educatoarea lui M. din prezent mulțumesc Domnului în fiecare zi.

Ce am învățat din experiența mea? Cum să aflu ce se petrece cu copilul meu atunci când se află în grija altcuiva.

Ne jucăm de-a grădinița, o dată pe săptămână, de obicei la sfârșit de săptămână.

Îl întreb despre grădi oricum, dar informația pe care o primesc de la el este spicuită, desigur că îmi povestește ce a fost relevant pentru el.

Așa că am creat jocul. Eu sunt doamna educatoare iar M trebuie să îmi spună ce am eu de făcut pas cu pas, ca educatoare. Este uimitor cât de multe detalii își amintește. De la cum pleacă în formație de trenuleț din clasă spre micul dejun, despre cum caută doamna pe laptop cântecelul, până la despre cum se pregătesc pentru activități.

Chiar vă rog să încercați și voi, veți rămâne surprinși. Rolul lui Matei îl joacă el însuți deci practic îmi arătă ce a făcut el la grădi. A reprodus chiar și scena în care el, Matei, îi șoptea o glumă lui Rareș deși nu avea voie, pentru că doamna vorbea cu ei.

Tot jocul durează în jur de oră, și cuprinde inclusiv scena întâlnirii cu noi, când mergem să îl luăm de la grădiniță.

Știu că pare mult o oră, dar o dată pe săptămână, o oră cu copiii noștri merită cu siguranță. Cu atât mai mult cu cât prin acest joc avem acces la atât de multe informații. Despre cum își petrec copiii noștri timpul în prezența altor persoane și într-un alt mediu.

Sursă foto: Pinterest

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.