Pentru că o celebrăm cei mai mulți dintre noi, dar mai puțini cunosc istoria și semnificația Zilei Femeii, am cercetat un pic și iată ce am aflat.
Istoria Ziua Femeii își are rădăcinile în mișcarea pentru drepturile femeilor din secolul al XIX-lea și începutul secolului XX. În 1908, în New York, femeile au organizat o manifestație pentru dreptul la vot și condiții de muncă mai bune. Această manifestație a fost primul pas către recunoașterea femeilor și a luptei lor pentru egalitate.
În 1910, Clara Zetkin, o lideră comunistă germană, a propus instituirea unei zile internaționale a femeii pentru a atrage atenția asupra drepturilor și problemelor femeilor. În urma acestei propuneri, Ziua Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată în 1911 în Austria, Danemarca, Germania și Elveția.
În anii următori, Ziua Femeii a fost sărbătorită în tot mai multe țări din întreaga lume și a devenit un simbol al luptei pentru drepturile femeilor.
Ziua Femeii este o oportunitate de a celebra realizările femeilor în toate domeniile, de la știință și tehnologie, la arte și cultură, politică și afaceri. Este, de asemenea, o oportunitate de a recunoaște provocările cu care se confruntă femeile în viața de zi cu zi și de a trage atenția asupra nevoii de a continua lupta pentru drepturile și egalitatea femeilor.
În multe țări, Ziua Femeii este sărbătorită printr-o serie de evenimente și activități care promovează solidaritatea între femei și recunoașterea rolului esențial pe care îl joacă femeile în societate. Aceste evenimente includ manifestații, concerte, expoziții și conferințe.
Ziua Femeii este o ocazie de a celebra femeile din viața noastră și de a recunoaște contribuțiile lor la societate. Iată câteva modalități prin care putem face asta:
Ziua de 8 martie poate fi un exercițiu bun, poate reușim să păstrăm obiceiul și după ce trece 8 martie. Femeile merită celebrate în fiecare zi!
Photo by Daria Gordova on Unsplash