Gânduri pentru tine, copile drag

4 ianuarie 2016
Postat de Mamă de Matei în Fără categorie
4

Copile drag,

Astăzi împlinești șase luni. Parcă mai ieri te-am adus acasă, atât de mic, atât de fragil, iar acum ești deja băiat mare. Păi da, nu îți mai pot spune că ești mic și bei lăptic, căci vom începe să discutăm despre diversificare, despre stat în funduleț, despre personalitatea ta tot mai evidentă….

Am petrecut șase luni, frumoase, inedite, încărcate cu emoții, bucurie, grijă, uneori disperare, alteori o iubire nemaiîntâlnită.

Ne dorim atât de multe pentru tine, însă acum cea mai mare dorință a noastră este să fii sănătos. În același timp, Îl rugăm pe Dumnezeu să ne dea răbdare și putere, să reușim să facem din tine un om de bine.

Când vei citi aceste rînduri, vei fi destul de mare pentru a înțelege că fiecare acțiune de a noastră, a fost numai cu gândul la binele tău.

Înainte de toate, aș vrea știi că indiferent de situație, eu și tatăl tău te iubim, căci tu ești parte din noi, ne-ai desăvârșit ca familie. Nu te vom face să te simți dator pentru că ți-am dat viață sau pentru că te-am crescut. Este socoteala noastră, și nu a ta.

Am să îți dăruiesc zi de zi priceperea, cunoștințele si viziunea mea asupra lumii și sper că le vei aprecia, pentru că probabil aceastea vor fi cele mai de preț lucruri pe care le vei primi de la mine, altfel prea multe lucruri materiale nu voi avea posibilitatea să îți ofer.

Am să încerc să nu fiu geloasa ( nu promit să și reusesc) când vei alege să îți petreci cea mai mare parte a timpului cu prietenii tăi, și nu cu mine. Am să te las să te înconjori și de alți oameni, căci doar așa vei putea înțelege cu adevarat lumea. O dată ce vei pleca din casa noastră vei vedea că afară sunt 1000 de chipuri cu 1000 de caractere. Este important să cunoști cât mai multe dintre ele, pentru că doar așa vei reuși să diferențiezi falsul de adevărat și binele de rău.

Te rog să fii om bun. Lumea are nevoie cruntă de oameni buni. Insă ia aminte că bun nu inseamnă neapărat naiv. Dacă cineva te va face să suferi, tu iartă și mergi mai departe, fără a mai privi înapoi. Nu judeca tu faptele, există un Judecător care este mai presus de orice și de oricine.

Nu am să fiu o mamă perfectă, însă voi fi lângă tine de câte ori îmi vei cere. Nu voi renunța totuși la visurile și pasiunile mele, la ceea ce mă definește pe mine ca om. Voi fi mai mult decât mama ta. Îți voi îndruma pașii prin viață, insă va veni și vremea când îți vei construi viața ta, când vei fi mai mult tu și mai puțin noi. Ca și tine voi avea și eu drumul meu, un parcurs care nu mă va ține încontinuu lângă tine, așadar să te aștepți și la mese la minut, când nu voi avea timp să gătesc, că nu vei merge cu mine în fiecare concediu și că îți vei face singur temele când voi veni târziu de la serviciu. Ai și tu un cap pe care mă aștept să îl folosești și pentru lucruri bune și utile, nu doar pentru ștrengării. Nu îmi doresc ca din cauza frustrării, să ajung vreodată să te rănesc reproșându-ți, că „m-am sacrificat pentru tine”.

Îmi doresc tare mult să preiei exemplul părinților tăi și să citești. Să citești tot ce îți pică in mână, pentru că așa vei învăța să faci diferența. Tu ești mic acum și nu știi tot ce se întâmplă astăzi în țara noastră. În ziua de azi, mulți cunosc arta manipulării, iar o minte cultivată este cea mai puternică armă împotriva ei. Și mai mult decât atât, doar astfel vei învăța și vei știi să vorbești, să gândești, să iei decizii, dar cel mai important…. Vei ști!

Gândește, gândește, gândește și apoi vorbește.

Îți dorim să ai curaj și să fii îndrăzneț. Să ai curaj să crezi in tine, să accepți că și eșecurile fac parte din viață. Să îndrăznești să fii altfel, să nu urmezi spiritul de turmă, să îndrăznești să îți croiești propriul drum în viață și să ai încredere în el, dar mai ales, în tine.

Fii drept și corect cu tine și cu ceilalți. Ceea ce dăruiești, aceea primești.

Îți doresc să râzi și să iubești mult. Să te bucuri de viață așa cum este ea, cu bune și cu rele. Căci până la urma, asta înseamnă să trăiești!

Nu am să îți împovărez umerii cu așteptările mele. Nu imi doresc să trăiești cu teama că mă vei dezamăgi vreodată. Ori, și mai rău, că te vei dezamăgi pe tine.

Te vom lăsa să îți folosești imaginația și te vom încuraja, pe cât posibil, să îți descoperi talentele.

Te vom lăsa să fii tu.

Întotdeauna, cu  multă dragoste, indiferent de vârsta pe care o vei avea,

Mama și tata

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.