De ziua prematurității, haideți să ajutăm un bebeluș să trăiască

17 noiembrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
De ziua prematurității, haideți să ajutăm un bebeluș să trăiască

Suntem în 17 noiembrie iar astăzi este ziua mondială a bebelușilor născuți prematur.

Vă invit să celebrăm cum se cuvine această zi, oferind o șansă la viață a unui bebeluș născut prematur, care are o gravă problemă de sănătate: tensiune pulmonară arterială.

Gabriel este un bebeluș de numai trei săptămâni care se zbate să trăiască după ce a venit pe lume pe neașteptate. Mămica lui a avut o sarcină obișnuită, fără probleme, până când la 8 luni de sarcină, când starea mamei s-a schimbat. Vărsături, dureri de cap, tensiune foarte mare.

A ajuns de urgență la clinica privată unde semnase contractul pentru o naștere normală. Tensiunea mamei ajunsese la 21, timp în care bătăile inimii micuțului se auzeau, însă el amorțise cu totul, bebelușul nu mai mișca. S-a luat astfel decizia cezarienei de urgență.

A fost o șansă pentru viața lui Gabriel că s-a născut într-o clinică privată, clinică ce este dotată cu oxid nitric. Butelia de oxid nitric costă 15.000 lei bucata.

Practic Gabriel este menținut în viață prin sonda prin care oxidul nitric ajunge în toate organele micuțului și astfel sunt oxigenate.

Tratamentul este vital, dar foarte scump, costurile spitalizării ajungând deja la 65.000 de euro, costuri care sunt uriașe pentru părinți. Iar suma crește pe zi ce trece.

Părinții au încercat să îl transfere pe micuț la spitalul de stat, însă singurul spital de stat care are oxid nitric are deja o listă de așteptare de 27 de bebeluși.

Astăzi, de ziua bebelușilor născuți prematur vă cer ajutorul. Orice ajutor contează. Cum puteți ajuta:
  • Cu o donație minimă, și de 5-10 lei. Puțin cu puțin se face mult
  • Distribuiți cazul lui Gabriel astfel încât să îl facem cât mai vizibil

Contul în care se pot face donațiile este cel de jos.

RO94BRDE445SV38448104450

Numele tatălui care deține contul : Brezoi Nicușor

Mai jos un clip cu povestea părinților. Pe atunci aveau nevoie doar 25,000 de euro, dar costurile cresc extrem de repede, părinții fiind tot mai copleșiți. Acum au nevoie de mai bine de 100.000 euro…

Orice ajutor contează. O donație, o distribuire a cazului lui Gabriel. Amândouă deodată ar fi minunat…

Sursă foto copertă: aici

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.