O prințesă ne arată încă o dată că dacă dragoste nu e, nimic nu e…

28 octombrie 2021
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
0
O prințesă ne arată încă o dată că dacă dragoste nu e, nimic nu e...

Ieri mi-a atras atenția o altfel de știre, o știre despre iubire, viață și împlinire. Știrea anunța căsătoria prințesei japoneze Mako cu iubitul ei, fără rădăcini roiale, pe care l-a cunoscut la facultate.

Am povestit de dimineață pe blog, foarte pe scurt, ce am aflat legat de povestea lor.

Apoi m-a intrigat și am căutat mai multe. Eram curioasă să văd cum au gestionat situația asta, ce au avut de zis părinții. Pentru că ce se petrece acum este un basm devenit realitate. Pentru prințesă și pentru noi.

Se pare că familia imperială și părinții prințesei Mako nu au fost de acord cu căsătoria celor doi îndrăgostiți. Așa că au încercat să îi țină la distanță, încercând să vândă în presă informații defăimătoare la adresa lui Komuro, sperând astfel că prințesa îl va da uitării.

Un regat pentru iubire. Povestea prințesei Mako
Un regat pentru iubire. Povestea prințesei Mako

Deși Komuro și Mako își făceau planuri de căsătorie la un an de la relație, ei s-au căsătorit discret abia zilele trecute, după o dificilă perioadă de cinci ani. Familia le-a amânat nunta de două ori.

Apariţiile publice ale prințesei trădau multă tristeţe şi îngândurare, chiar tatăl ei afirmând despre aceasta că “De la finalul anului trecut, când temperaturile au scăzut, de foarte multe ori fiica noastră nu s-a simţit bine. În ciuda acestui fapt, ea a muncit foarte mult pentru a-şi îndeplini obligaţiile care-i sunt atribuite. Vreau să-i acord în continuare multă atenţie”.

Dacă toți am lupta pentru iubire, în lume frumoasă am trăi!
Sursă foto: Getty

În 2018, prințesa Mako a primit din partea publicului titlu neoficial de “prinţesa tristă”.  Komuro se afla pentru încă un an la New York pentru a studia dreptul, iar Mako este văzută tot mai tristă. Pentru a evita depresia fiice sale, mama ei, Kiko, a făcut cu prilejul aniversării a 54 de ani, o declaraţie menită să îi dea speranţă lui Mako: “Îmi doresc să respect pe cât posibil dorinţele fiicei mele. Când vine vorba de căsătoria ei, trebuie să comunicăm cât mai bine şi să-i acceptăm sentimentele. În plus, trebuie să încercăm să rezolvăm împreună problemele ei”.

Komuro și Mako au luptat pentru iubire, Și în 2021, în octombrie, cei doi s-au căsătorit și au ținut o conferință de presă. O puteți vedea aici.

Mako Komuro: “Pentru mine, Kei este o persoană de neînlocuit, iar pentru amândoi, căsătoria a fost o alegere necesară pentru a ne împlini şi preţui iubirea.”

Și cât de frumos a vorbit Kei Komuro, soțul ei:

 “O iubesc pe Mako. Vreau să-mi petrec singura viaţă pe care o am alături de persoana iubită. Până acum ne-am împărtăşit mereu sentimentele, şi la bucurie, şi la tristeţe.

Vreau să-mi petrec singura viaţă pe care o am alături de persoana iubită…

Dacă toți am lupta pentru iubire, în ce lume frumoasă am trăi!
Sursă foto: Casey Horner on Unsplash
Dacă toți am lupta pentru iubire, în ce lume frumoasă am trăi!

Pentru că iubirea te face bun, iubirea te împlinește. Pentru că fără iubire, ne stingem pe dinăuntru.

Atunci când te simți iubit nu ai nevoie de cea mai mare casă, de cele mai mari bogății. Pentru că așa cum spunea cineva, regatul este acolo unde îți este inima.

Atunci când te simți iubit nu mai cauți să ai mai mult decât ceilalți, și nici invidia nu se mai țese pe sub suflet.

Atunci când te simți iubit, un foc arde neîntrerupt și îți dă energie și viață, să depășești orice greu.

Dacă toți am lupta pentru iubire, în ce lume frumoasă am trăi!

Dacă toți am avea grijă de casa noastră, de familia noastră, ce viață frumoasă am avea!

Și dacă o prințesă a renunțat la tot pentru dragoste, dacă o prințesă a luptat pentru iubire, probabil că și noi o putem face.

Pentru că așa cum spunea și Kei, o singură viață avem. Cum ar fi să o trăim iubind?

Ce ne interesează pe noi știrea asta, veți spune. Drept vă spun, că în vremea asta caut orice strop de culoare care mai poate lumina puțin întunericul. Și dacă povestea cuiva mă inspiră, de ce să nu îi acord atenție? 🙂

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.