7 idei de jocuri în mașină + concurs (P)

3 octombrie 2018
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
47
idei de jocuri în mașină

7 idei de jocuri în mașină + concurs (P)

De ce se tem părinții de călătoriile cu mașina? Ce îi sperie cel mai tare? Ei bine, nu este vorba despre prețul combustibilului( deși asta am fi tentați mai întâi să credem dacă ar fi să face un brainstorming pe tema asta).  Nu, nu este vorba nici despre drumurile din România, insfrastructura pe care (nu ) o avem și nici despre șoferii de week-end. Ei bine, nu.  Este bancheta din spate cea care  le dă fiori. Plânsetele, plictiseala, Am ajuns???? M-am plictisiiiiitttt! Asta da, chiar ne sperie, maxim.

Din fericire însă, jocul ne rezolvă problemele și de această dată. 🙂 Astăzi este despre jocurile și jucăriile care ne ajută să avem un drum mai lin și o atmosferă mai plăcută în mașină. Pentru că săptămâna trecută am realizat împreună cu Matei un unboxing al jucăriilor interactive de la Fisher Price, continuăm povestea cu alte trei jucării la fel de interesante, potrivite de la 6 luni până la 4 ani.  Însă să nu uităm și de jocuri. 🙂

Sunt sigură că mai aveți și voi idei, vă aștept să continuăm lista. Între timp Iată ce funcționează la noi.

  1. Numim culorile mașinilor.A celor din fața noastră. Cam același lucru îl facem dimineața în drum spre grădiniță. Dacă aveți băiețel căruia îi plac mașiuțele, le pooate compara culorile cu cele pe care le are deja. Pe bancheta noastră din spate întotdeauna sunt mașini 😀 . Mașina roșie ca aceasta, sau galbenă ca cealaltă. Ori puteți exersa alfel: roșie ca mașina din mâna dreaptă sau verde ca cea din mâna staângă. Dacă o fetiță este cea care ocupă scăunelul din spate, puteți compara cu culorile rochiței ei sau chiar a păpușii.
  2. Cântăm și găsim activități pentru degețele. Pe modelul Degetul mare pleacă la plimbare, arătătorul dă cu aspiratorul, mijlociul face…. Și astfel exersăm și ne îmbogățim vocabularul.idei de jocuri în mașină
  3. Teatru de păpuși. Avem de ceva timp un set de animăluțe degetar cu iepure, rechin, măgar, broască țestoasă, cam vreo 12 la număr. Uneori animez eu animăluțele, alteori povestea o creează el însuși, pe un limbaj doar de el știut.idei de jocuri în mașină
  4. Puzzle-uri din lemn și cărți 3D. Deși cele din urmă sunt ceva mai costisitoare, merită investiția. Sunt foarte răsfoite și acasă, încă îl încântă foarte mult. De asemenea și puzzle-urile i se par interesante.
  5. Jocuri de șnuruit. Nu știu cum să le zic altfel, însă tot ce trebuie să faceți este să găuriți o bucată de carton ceva mai gros, în mai multe locuri. Apoi va trebui să treacă două sau mai multe șnururi, de preferat cât mai colorate, prin toate acele găuri, creând un model. Sau nu. J Nu uitați să înnodați un capăt, astfel încât să nu iasă atunci când va trage de ele.
  6. Cărți senzoriale. Copiilor le place să tragă, să lipească și să tragă iar J)) O astfel de carte sigur îi va ține ocupați o vreme.
  7. Jucării. Aici depinde copii și de gusturi, fiecare părinte știe cel mai bine. Eu o să vă povestesc despre unele anume, de la Fisher Price, căci tocmai ce au fost testate  week-endul trecut, într-un drum spre munte.
    • Construiește Piramida- Se adresează grupei de vârstă 6-36 luni. Aranjează inelele după mărime, sau după culori. Bilele zornăitoare din inelul cel mic sigur o să-i încânte.idei de jocuri în mașină
    • Telefonul inteligent– Nu aveți idee cât am căutat un telefon mobil atunci când era mai mic, ca să îi liniștim curiozitatea referitoare la telefoanele noastre mobile. Acesta despre care vă povestesc, conține peste 50 de cântece de intonat, melodii și fraze, este foarte ușor și  simplu de manevrat.idei de jocuri în mașină
    • Tableta Râdem și Învățăm. Aici am mai multe să vă spun. Iată de ce: mecanismul este împățrit în trei etape de dezvoltare. Glisând butonul din stânga jos puteți accesa Nivelul 1- Explorarea-peste 12 luni, Nivelul 2-Încurajarea- peste 18 luni, Nivelul 3-Simularea-peste 18 luni. În funcție de fiecare nivel, tastele deblochează litere, fraze, imită sunetele animalelor și îi invită și pe cei mici să imite și ei. Cel mai mult pe Matei îl amuză sunetul unui koala care ronțăie o frunză 😀  A, și nu v-am spus și despre luminile tabletei. M-au cucerit și pe mine… Și ca să anticipez o întrebare, nu avem tabletă deci nu a avut acces până acum la vreuna.idei de jocuri în mașină

Am realizat un colaj video cu cele trei jucării despre care v-am povestit.  Însă deoarece drumul cu mașina aduce cu sine și un zgomot de fundal, m-am gândit că un video realizat în liniștea casei v-ar fi mult mai util.

Călătoriile cu mașina ar trebui să fie prilej de joacă. Mai întâi pentru că vă puteți juca cum vreți voi, cântând sau țipând, pentru că nu deranjați pe nimeni( doar nu sunteți în mijlocul de trasnport în comun). Apoi deoarece jocul este cel mai adecvat și ușor mod prin care copiii învață.

 Jocurile și jucăriile simple sunt întodeauna cele mai frumoase și autentice însă jucăriile interactive sunt binevenite, mai ales când vorbim despre dezvoltarea copiilor.  Gama Râdem și Învățăm de la Fisher Price este dedicată fix acestui segment, iar în această perioadă găsiți reduceri la toată gama în magazine.

CONCURS FISHER PRICE

Și pentru a încuraja timpul petrecut în familie și călătoriile împreună, am o surpriză pentru voi. Povestiți într-un comentariu scurt cum sunt drumurile voastre cu mașina și cum vă distrați și puteți câștiga o tabletă și un telefon precum cele despre care v-am povestit.  🙂 Pe 24 octombrie voi anunța unde merge premiul. Baftă tuturor!

Drum bun și distracție plăcută! 🙂

PS: Mai multe informații despre jucăriile Fisher Price puteți pe pagina de Facebook Fisher Price Romania 

Update: Câștigătorea este Otilia Chelariu. Felicitări! Aștept datele de contact pe mail 🙂 Vă mulțumesc tuturor pentru participare! Vă urez drumuri line și vacanțe reușite.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.